Ιταλία: Πρόστιμο ένα εκατομμύριο ευρώ στο Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Ιταλία: Πρόστιμο ένα εκατομμύριο ευρώ στο Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica Facebook Twitter
0

Η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιταλίας ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Ειδικότερα, η κυβερνητική Αρχή σε δήλωσή της την Παρασκευή είπε ότι 57 Ιταλοί κατέβασαν την εφαρμογή thisisyourdigitallife μέσω πρόσβασης στο Facebook με αποτέλεσμα η εν λόγω εφαρμογή να έχει πρόσβαση σε δεδομένα σχεδόν 215.000 χρηστών στην Ιταλία.


Ωστόσο, η Αρχή, είπε ότι δεν μεταδόθηκαν δεδομένα κανενός χρήστη προς την Cambridge Analytica, μία πλέον ανενεργή εταιρεία πολιτικής συμβουλευτικής και συλλογής δεδομένων.


Το Facebook από τη μεριά του ανακοίνωσε ότι εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, θα διερευνήσει την απόφαση της ιταλικής Αρχής προστασίας, και «θα συνεχίσει να συνεργάζεται εποικοδομητικά λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της»


Η αντίστοιχη Αρχή της Βρετανίας, συμπέρανε ότι η Cambridge Analytica συνέλεξε δεδομένα χρηστών του Facebook με σκοπό την αρωγή της εκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Με πληροφορίες από Washington Post/AP

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Start-up υποστηρίζει ότι τα «μαμούθ-ποντίκια» της φέρνουν πιο κοντά την αναβίωση των μαμούθ

Τech & Science / Start-up υποστηρίζει ότι τα «μαμούθ-ποντίκια» της φέρνουν πιο κοντά την αναβίωση των μαμούθ

Η προσέγγιση αυτή θεωρείται επιστημονικά ενδιαφέρουσα, αλλά ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν το αν μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ μεγαλύτερα θηλαστικά, όπως οι ελέφαντες.
LIFO NEWSROOM
Κρίση ψυχικής υγείας: Τα νιάτα δεν είναι πλέον από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής

Τech & Science / Κρίση ψυχικής υγείας: Τα νιάτα δεν είναι πλέον από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής

Μελέτη που εκπονήθηκε από τον ΟΗΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία διαπιστώνει ότι η ικανοποίηση αυξάνεται με την ηλικία
LIFO NEWSROOM