Μια start-up βρήκε τον τρόπο για να μη χαλάνε τόσο γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά

Μια start-up βρήκε τον τρόπο για να μη χαλάνε τόσο γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά Facebook Twitter
0

Η start-up "Apeel Sciences" εφηύρε έναν εξαιρετικό τρόπο για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των φρούτων και των λαχανικών που τρώμε. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, για να διπλασιάσει τον χρόνο ζωής αυτών των τροφίμων, χρησιμοποιεί μια καινοτόμα «επικάλυψη», δηλαδή ουσιαστικά ένα σπρέι από φλούδες και φυτά. Στόχος της εταιρείας, φυσικά, είναι να περιορίσει τις τεράστιες ποσότητες φαγητού που πετάμε στα σκουπίδια, δεδομένου ότι κάθε χρόνο το ένα τρίτο του φαγητού που καλλιεργείται καταλήγει στους κάδους. 

Ασφαλώς, αυτή η τάση μας να πετάμε συνεχώς φαγητό έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην οικονομία, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μάς κοστίζει 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, τα σάπια τρόφιμα που καταλήγουν στις χωματερές απελευθερώνουν μεθάνιο, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ωστόσο, χάρη στη μέθοδο της "Apeel Sciences", τα φρούτα και τα λαχανικά δεν οξειδώνονται με τον ίδιο ρυθμό και επομένως μπορούν να καταναλωθούν αρκετές μέρες αργότερα. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η «επικάλυψη» από φλούδες επί της ουσίας συνίσταται από λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απολύτως βρώσιμα και δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση ή μυρωδιά. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Making food go further. Read more by tapping the link in our bio #food #creativity #startup #sustainability #wef20

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Economic Forum (@worldeconomicforum) στις

 

Με πληροφορίες από World Economic Forum

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM
Open Business: Η νέα πλατφόρμα κάνει την ίδρυση επιχειρήσεων διαδικτυακή και πιο εύκολη από ποτέ

Τech & Science / Open Business: Η νέα πλατφόρμα κάνει την ίδρυση επιχειρήσεων διαδικτυακή και πιο εύκολη από ποτέ

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Open Business, της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων που «ανοίγει παράθυρο στο μέλλον»
LIFO NEWSROOM
Η επιστήμη έχει μια νέα θεωρία για την καταγωγή του φιλιού

Tech & Science / Η επιστήμη έχει μια νέα θεωρία για την καταγωγή του φιλιού

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η προέλευση του φιλιού ανάγεται σε μια πρακτική περιποίησης των μεγάλων πιθήκων που χτενίζουν το τρίχωμα των οικείων τους με τα δάχτυλά τους και χρησιμοποιούν τα χείλη τους για να απομακρύνουν τα υπολείμματα.
LIFO NEWSROOM