Μπορεί ένα ρομπότ να φτιάξει ομελέτα;- Ερευνητές του Cambridge απαντούν στο ερώτημα

Μπορεί ένα ρομπότ να φτιάξει ομελέτα;- Ερευνητές του Cambridge απαντούν στο ερώτημα Facebook Twitter
0

Μπορεί ένα ρομπότ να φτιάξει μια λαχταριστή, αφράτη ομελέτα; Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Cambridge αποφάσισαν να δώσουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Η ομάδα των επιστημόνων «εκπαίδευσε» το ρομπότ να φτιάχνει μια ομελέτα από το μηδέν. Στο βίντεο που δημοσίευσε ο Guardian το ρομπότ βάζει λάδι στο τηγάνι, σπάει τα αυγά, ρίχνει αλάτι και πιπέρι και τα χτυπά.

Στη συνέχεια ακολουθεί το πιο δύσκολο σημείο του εγχειρήματος, αλλά το ρομπότ καταφέρνει να σηκώσει το μπολ και να ρίξει το περιεχόμενό του στο τηγάνι. Και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται λαχταριστό.

 

«Η ομελέτα είναι από αυτά τα πιάτα που είναι εύκολο να ετοιμάσει κανείς, αλλά δύσκολο να τη φτιάξει καλά», είπε ο δρ. Φουμίγια Ιλίντα, του τμήματος Μηχανικής στο πανεπιστήμιο Cambridge, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας. «Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ένα ιδανικό τεστ για τη βελτίωση των δυνατοτήτων ενός σεφ- ρομπότ και για τη βελτιστοποίηση της γεύσης, της υφής, της μυρωδιάς και της εμφάνισης», συμπλήρωσε.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM