Μπορεί το FIFA και τα άλλα games να θεωρηθoύν τζόγος;

Μπορεί το FIFA και τα άλλα games να θεωρηθoύν τζόγος; Facebook Twitter
1

Ξαφνικά το gaming γίνεται θέμα συζήτησης στην Αγγλία, μετά την πρόταση της Βρετανίδας επιτρόπου για θέματα νεότητας, Anne Longfield, να θεωρηθούν τα «loot boxes» του FIFA, τζόγος και όχι απλό παιχνίδι, καθώς εκμεταλλευόμενα τον εθισμό πολλών παιδιών, τα εξωθούν να ξοδεύουν όλο και περισσότερα χρήματα.

Η Longfield, ζήτησε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για να προστατευτούν οι νεαροί gamers από αυτό που θέλουν διακαώς: να παίζουν μέχρι εξαντλήσεως.

Με τον όρο «loot boxes» επί της ουσίας γίνεται λόγος για το ποσό των χρημάτων που ξοδεύει κανείς για να ξεκλειδώσει νέους χαρακτήρες ή και εργαλεία σε ένα παιχνίδι. Για κάποιους, το ξόδεμα αυτών των χρημάτων θεωρείται τζόγος, γιατί πολλές φορές οι παίκτες δεν έχουν ιδέα του τι αγοράζουν και αυτές οι αγορές τους αποδεικνύονται άχρηστες.

Συγκεκριμένα, αυτό που ζητάει η Longfield από διάφορους υπουργούς είναι να τροποποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία, έτσι ώστε τα «loot boxes» σε παιχνίδια, όπως το Fifa, να θεωρούνται πλέον τζόγος. Εκτός αυτού, η ίδια εισηγήθηκε να υπάρξει ένας περιορισμός στο ποσό που μπορούν να ξοδεύουν τα παιδιά για το gaming.

Στην αναφορά που δημοσίευσε η Longfield, που έχει τίτλο «Gaming the System», γίνεται λόγος για το γεγονός ότι μερικά παιδιά αισθάνονται ότι είναι εθισμένα στο gaming και δεν μπορούν να ελέγξουν τον χρόνο που αφιερώνουν στο παιχνίδι. Μάλιστα, ένας 16χρονος είπε χαρακτηριστικά στους ερευνητές ότι «Δεν συνειδητοποιείς πόσες ώρες παίζεις...πολλές φορές είναι 5-6... ».

Οι πιο αγαπημένα games των νεαρών αυτή τη στιγμή είναι το Fortnite, το Roblox, το Minecraft, το Mario Kart και το Skylanders. 

Με πληροφορίες από την Guardian

 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια