Νιώθετε άγχος; Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε τους γρήγορους καρδιακούς παλμούς χρησιμοποιώντας μόνο μια σακούλα πάγου

Πάγος: To «life-hack» που δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε για την καταπολέμηση του άγχους Facebook Twitter
Η Trisha Parischa του Harvard Medical School
0

Μία σακούλα με πάγο είναι αρκετή για να σταματήσει τα συμπτώματα άγχους, όπως η ταχυκαρδία, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με έναν απλό τρόπο που αποκάλυψε καθηγήτρια ιατρικής στο Harvard.

Η Trisha Parischa, που διδάσκει στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, εξηγεί πώς τοποθετώντας πάγο μπροστά στο πρόσωπο μας, μπορούμε να «ξεγελάσουμε» τον οργανισμό μας για να τον κάνουμε να ηρεμήσει.

«Το κλειδί είναι να βάλετε τον πάγο μπροστά στον ρινικό κόλπο και τα μάτια σας», λέει η Parischa, διότι έτσι δημιουργούμε στο σώμα μας την ψευδαίσθηση ότι πέφτει στο νερό.

Όπως τα δελφίνια και άλλα θηλαστικά, όταν βρισκόμαστε κάτω από το νερό, ο οργανισμός μας αυτόματα χαμηλώνει τον ρυθμό της καρδιάς μας και στέλνει αίμα από τα άκρα στον εγκέφαλο και τα ζωτικά όργανα. Έτσι, το σώμα μας εξοικονομεί ενέργεια.

Ως αποτέλεσμα, όμως, αν ποτέ αισθάνεστε ταχυκαρδία ή άγχος, μπορείτε να νιώσετε πολύ καλύτερα κάνοντας τον οργανισμό σας να νομίζει ότι μόλις κάνατε βουτιά στο νερό.

Σύμφωνα με την Parischa, αρκεί απλά να κρατήσετε μία σακούλα με πάγο ή ακόμη και με παγωμένα λαχανικά μπροστά από τα μάτια και τη μύτη σας για 15 με 30 δευτερόλεπτα για να νιώσετε αμέσως διαφορά.

Φυσικά, αν έχετε διαθέσιμη και μία γυάλα νερού, η καθηγήτρια του Harvard το συνιστά, αν και υπογραμμίζει ότι τα σακουλάκια με πάγο χρειάζονται πολύ λιγότερη προετοιμασία.

Με πληροφορίες από Washington Post

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΕΞ «Όλοι αντιμετωπίζουμε θέματα ψυχικής υγείας, είμαστε φτιαγμένοι από αυτά»

Well Being / «Όλοι αντιμετωπίζουμε θέματα ψυχικής υγείας, είμαστε φτιαγμένοι από αυτά»

Η συζήτηση για την ψυχική υγεία έχει ανοίξει πλέον και στα social media, ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ψυχοθεραπεία. Παίρνουμε, όμως, σοβαρά την ψυχική υγεία στην Ελλάδα ή έχουμε ακόμη ταμπού; Με αφορμή το βιβλίο του «Να προσέχεις»που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ο κλινικός ψυχολόγος Γιάννης Αθανασόπουλος εξηγεί γιατί, αν διστάζεις να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, διστάζεις να γνωρίσεις τον εαυτό σου.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Έστειλε μήνυμα ευχαριστίας στον Ντόναλντ Τραμπ σε όλους τους χρήστες του

Τech & Science / TikTok: Μετά την επαναλειτουργία ευχαρίστησε τον Τραμπ με μήνυμα που έστειλε σε όλους τους χρήστες στην Αμερική

170 εκατομμύρια χρήστες του TikTok, μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφαρμογής είδαν το μήνυμα: «Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου Τραμπ, το TikTok είναι και πάλι σε λειτουργία στις ΗΠΑ!»
LIFO NEWSROOM
Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις, για μείωση του στρες

Τech & Science / Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις για μείωση του στρες

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Tsukuba εμπνεύστηκε από τη χαρακτηριστική συμπεριφορά των γατών, γνωστή ως «bunting», κατά την οποία οι γάτες τρίβουν το κεφάλι τους σε αντικείμενα ή ανθρώπους
LIFO NEWSROOM