Η καταγραφή όλων των ζωικών οργανισμών του πλανήτη μας είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, καθώς καθημερινά υπάρχει ο κίνδυνος αφανισμού μερικών ειδών. Παράλληλα, οι επιστήμονες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανακαλύπτουν και είδη τα οποία τους ήταν εντελώς άγνωστα μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Με αυτό το σκεπτικό, οι Walter Jetz και Robert Guralnick, επιστήμονες που ασχολούνται με τη βιοποικιλότητα, ξεκίνησαν το project Map of Life για την καταγραφή των ειδών, τη μέτρηση του πληθυσμού τους και την παρακολούθηση των περιοχών όπου μπορούμε να τα συναντήσουμε.
Ο Robert Guralnick σε δήλωσή του στο Good υποστήριξε: «Φανταστείτε ότι έχετε το μεγαλύτερο εγχειρίδιο στον κόσμο. Όταν επισκέπτεστε τα εθνικά πάρκα για εξερεύνηση, έχετε στα χέρια σας κάτι που δεν είναι απλά ένα βιβλίο, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και μπορείτε να συνεισφέρεται σε αυτόν».
Μέχρις στιγμής, η βάση δεδομένων του φιλόδοξου project φιλοξενεί 25.000 είδη, ενώ οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν ποια είδη ζουν κοντά τους.
σχόλια