Ρωσία: Επέστρεψε στη Γη το κινηματογραφικό συνεργείο, που γύρισε την πρώτη ταινία στο διάστημα

Ρωσία: Επέστρεψε στη Γη το κινηματογραφικό συνεργείο, που γύρισε την πρώτη ταινία στο διάστημα Facebook Twitter
Twitter
0

Επέστρεψαν σήμερα το πρωί στη Γη η Ρωσίδα ηθοποιός και ο Ρώσος σκηνοθέτης, που παρέμειναν για 12 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για να γυρίσουν την πρώτη ταινία στο διάστημα.

Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-19, που μετέφερε την Γιούλια Περεσίλντ, τον Κλιμ Σιπένκο και τον κοσμοναύτη Όλεγκ Νοβίτσκι, προσγειώθηκε στις στέπες του Καζακστάν στις 04:36, όπως προβλεπόταν, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν απ' ευθείας από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία.

«Το όχημα καθόδου του επανδρωμένου διαστημοπλοίου Σογιούζ MS-18 είναι ασφαλές. Το πλήρωμα αισθάνεται καλά!», έγραψε η Roscosmos στο Twitter.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν έδωσε από την πλευρά του στη δημοσιότητα, πριν από την επιστροφή του διαστημοπλοίου στη Γη, φωτογραφίες της ομάδας του καθ' οδόν προς τον τόπο της προσγείωσης με δέκα ελικόπτερα.

Η 37χρονη ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ και ο 38χρονος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο είχαν απογειωθεί στις 5 Οκτωβρίου από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μαζί με τον έμπειρο κοσμοναύτη Άντον Σκαπλέροφ, προηγούμενοι ενός ανταγωνιστικού αμερικανικού σχεδίου με τον Τομ Κρουζ.

Η ταινία τους, που φέρει τον προσωρινό τίτλο «Η Πρόκληση», αφορά μια χειρουργό που μεταβαίνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με αποστολή να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη.

Σ' ένα πλαίσιο ρωσοαμερικανικής αντιπαλότητας, αυτή η κινηματογραφική περιπέτεια παίρνει επίσης την όψη μιας νέας κούρσας για διαστημικά κατορθώματα, 60 χρόνια αφότου η ΕΣΣΔ έβαλε τον πρώτο άνθρωπο σε τροχιά, τον Γιούρι Γκαγκάριν.

Αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε επίσης ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι μη επιστημονικές πτήσεις προς το διάστημα, με τον πολλαπλασιασμό τους τελευταίους μήνες των πτήσεων ψυχαγωγίας, όπως αυτές των δισεκατομμυριούχων Ρίτσαρντ Μπράνσον (Βρετανία) και Τζεφ Μπέζος (ΗΠΑ).

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χρήση μολύβδου από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μείωσε τα επίπεδα IQ στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χρήση μολύβδου από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μείωσε τα επίπεδα IQ στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη

Η έρευνα εκτιμά ότι η συγκέντρωση μολύβδου στο αίμα των παιδιών κατά την ακμή της αυτοκρατορίας έφτανε τα 2,4 μικρογραμμάρια ανά δεκατόλιτρο, προκαλώντας μείωση IQ κατά 2,5-3 μονάδες
LIFO NEWSROOM
Έκτακτη ανάγκη με τα αντιβιοτικά: «Μπορεί να στοιχίσει 40 εκατομμύρια ζωές τα επόμενα 25 χρόνια»

Τech & Science / Έκτακτη ανάγκη με τα αντιβιοτικά: «Μπορεί να στοιχίσει 40 εκατομμύρια ζωές τα επόμενα 25 χρόνια»

Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία, απαιτώντας διεθνή συνεργασία, έρευνα και υπεύθυνη χρήση των διαθέσιμων πόρων
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο για την αιτία του καρκίνου στους νέους οδηγεί στο έντερο - Τι λένε οι επιστήμονες

Τech & Science / Το μυστήριο για τον καρκίνο στους νέους κάτω των 50 οδηγεί στο έντερο

Πώς το Ozempic, από φάρμακο για απώλεια βάρους, θα δοκιμαστεί για την πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου - Οι παράγοντες κινδύνου - «Κάτι μας διαφεύγει» λένε οι επιστήμονες που ψάχνουν την αιτία εμφάνισης καρκίνου στους νέους
LIFO NEWSROOM