Σαμ Άλτμαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ: «Συζητώ διαρκώς με την αμερικανική κυβέρνηση για συνεργασία μας»

Σαμ Άλτμαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ: «Συζητώ διαρκώς με την αμερικανική κυβέρνηση για συνεργασία μας» Facebook Twitter
Σαμ Άλτμαν - Όπρα Γουίνφρεϊ/ Φωτ.: Χ
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, αποκάλυψε ότι επικοινωνεί τακτικά και συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο δισεκατομμυριούχος συζήτησε τη σχέση συνεργασίας του με την Ουάσιγκτον σε μια συνέντευξη με την Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία προβλήθηκε την Πέμπτη. «Πιθανότατα κάθε λίγες μέρες έχω κάποια συνομιλία με κάποιον από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Άλτμαν. 

Το ειδικό αφιέρωμα της Γουίνφρεϊ, «AI και το Μέλλον των ΗΠΑ», προβλήθηκε στο δίκτυο ABC αυτή την εβδομάδα και επιδιώκει να απομυθοποιήσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που εξελίσσεται συνεχώς. Εκτός από τον Άλτμαν, η Γουίνφρεϊ μίλησε με τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και τον διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέι.

Μάλιστα, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών που αναπτύσσουν την τεχνητή νοημοσύνη και της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη για μέτρα ασφαλείας. «Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουμε —και αυτό συμβαίνει τώρα— είναι να βάλουμε την κυβέρνηση να ξεκινήσει να σκέφτεται πώς θα δοκιμάζει την ασφάλεια αυτών των συστημάτων, όπως κάνουμε με τα αεροσκάφη ή τα νέα φάρμακα», ανέφερε. «Αν καταφέρουμε να γίνουμε καλοί σε αυτό τώρα, θα έχουμε ευκολότερο έργο να καθορίσουμε ακριβώς το ρυθμιστικό πλαίσιο αργότερα», πρόσθεσε.

Στην προσπάθεια της OpenAI να προωθήσει αυτές τις ενέργειες, ο Άλτμαν δήλωσε ότι επικοινωνεί συχνά με διάφορους κλάδους της κυβέρνησης. Ο ιδρυτής της εταιρείας ανέφερε ότι η OpenAI βρίσκεται σε επαφή με «πολλούς ανθρώπους» στο εκτελεστικό σκέλος της κυβέρνησης και «δεκάδες άτομα» στο Κογκρέσο.

Τα σχέδια του Άλτμαν για την τεχνητή νοημοσύνη

Τον περασμένο μήνα, η OpenAI και η Anthropic υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει στην κυβέρνηση να δοκιμάσει και να αξιολογήσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τους. Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενων αιτημάτων για κανονισμούς, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία.

Ο Άλτμαν δήλωσε ότι οι συνομιλίες του με τους κυβερνητικούς ηγέτες επικεντρώνονται κυρίως στο πώς οι ΗΠΑ μπορούν να ηγηθούν παγκοσμίως στην ασφαλή ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία αρκετών κέντρων δεδομένων, την παραγωγή τσιπ για τεχνητή νοημοσύνη, τη διαμόρφωση μιας γεωπολιτικής στρατηγικής γύρω από την τεχνολογία, τη διεξαγωγή δοκιμών ασφαλείας, τις οικονομικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης και τη συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις.

Τον Αύγουστο, η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ έγινε ο πρώτος ομοσπονδιακός πελάτης της OpenAI, υπογράφοντας συμφωνία για τη χρήση της υπηρεσίας ChatGPT Enterprise. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ευρέως ως μέρος της προσπάθειας της OpenAI να εισαγάγει τα προϊόντα της στον δημόσιο τομέα.

Ωστόσο, στην Καλιφόρνια, η OpenAI αντιτάχθηκε σε νομοσχέδιο για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έχει διχάσει τον τεχνολογικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι θα «ανακόψει την καινοτομία». Άτομα όπως ο Geoffrey Hinton, γνωστός ως «νονός της τεχνητής νοημοσύνης», υποστηρίζουν το νομοσχέδιο που θα προσθέσει περισσότερους κανονισμούς στην τεχνητή νοημοσύνη.

Τον Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε τον Νόμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από Business Insider

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Έστειλε μήνυμα ευχαριστίας στον Ντόναλντ Τραμπ σε όλους τους χρήστες του

Τech & Science / TikTok: Μετά την επαναλειτουργία ευχαρίστησε τον Τραμπ με μήνυμα που έστειλε σε όλους τους χρήστες στην Αμερική

170 εκατομμύρια χρήστες του TikTok, μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφαρμογής είδαν το μήνυμα: «Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου Τραμπ, το TikTok είναι και πάλι σε λειτουργία στις ΗΠΑ!»
LIFO NEWSROOM
Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις, για μείωση του στρες

Τech & Science / Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις για μείωση του στρες

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Tsukuba εμπνεύστηκε από τη χαρακτηριστική συμπεριφορά των γατών, γνωστή ως «bunting», κατά την οποία οι γάτες τρίβουν το κεφάλι τους σε αντικείμενα ή ανθρώπους
LIFO NEWSROOM