Σχεδιαστής εμπνέεται από τα «ζόμπι των smartphone» και δημιουργεί ρομποτικό «τρίτο μάτι»

Σχεδιαστής εμπνέεται από τα «ζόμπι των smartphone» και δημιουργεί ρομποτικό «τρίτο μάτι» Facebook Twitter
Ένα ρομποτικό «τρίτο μάτι» για τους εθισμένους στα κινητά τους τηλέφωνα - Πηγή φωτογραφίας: Twitter
0

Μια σατιρική λύση εμπνεύστηκε βιομηχανικός σχεδιαστής από τη Νέα Κορέα για τα «ζόμπι με τα smartphone» που αδυνατούν να πάρουν τα μάτια τους από την οθόνη του κινητού τους ενώ περπατούν, ώστε τακτικά σκοντάφτουν ή πέφτουν πάνω σε τείχους, δέντρα και λογής εμπόδια. 

Ο 28χρονος Paeng Min-wook δημιούργησε ένα ρομποτικό μάτι που αποκαλεί το «τρίτο μάτι» το οποίο οι εμμονικοί με τα smartphone μπορούν να τοποθετούν στο κεφάλι τους για να τους προειδοποιεί για τα επικείμενα εμπόδια. 

Η συσκευή ανοίγει το βλέφαρό της όταν «νιώθει» πως το κεφάλι του χρήστη σκύβει για να κοιτάξει την οθόνη και σε απόσταση ενός με δύο μέτρα από κάποιο εμπόδιο, αρχίζει να ηχεί προειδοποιητικά για επικείμενο κίνδυνο. 


«Αυτή θα είναι η εμφάνιση του μελλοντικού ανθρώπου με τα τρία μάτια. Καθώς δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από τα έξυπνα κινητά μας, στο μέλλον θα χρειαστούμε και ένα έξτρα μάτι» λέει σαρκαστικά ο Paeng, μεταπτυχιακός στο Royal College of Art του Λονδίνου. 
 


Η ευρεσιτεχνία του Paeng χρησιμοποιεί ένα γυροσκοπικό αισθητήρα για να μετρήσει την οξεία γωνία στον λαιμό του χρήστη και έναν υπερηχητικό αισθητήρα για να υπολογίσει την απόσταση μεταξύ του ρομποτικού ματιού και του όποιου εμποδίου. 


«Νόμιζα πως έμοιαζε με εξωγήινο με το μάτι στο κούτελό του» σχολίασε περαστικός που έτυχε να δει την παρουσίαση της συσκευής του Paeng στη Σεούλ. 

Ο ευφάνταστος εφευρέτης, πάντως, εξηγεί πως η ευρεσιτεχνία του είναι απλώς μια προειδοποίηση και όχι πραγματική λύση για τους εθισμένους της οθόνης. 

«Παρουσιάζοντνας τη σατιρική αυτή λύση, ευελπιστώ πως οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα του εθισμού τους και θα φροντίσουν τον εαυτό τους» λέει ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM
Open Business: Η νέα πλατφόρμα κάνει την ίδρυση επιχειρήσεων διαδικτυακή και πιο εύκολη από ποτέ

Τech & Science / Open Business: Η νέα πλατφόρμα κάνει την ίδρυση επιχειρήσεων διαδικτυακή και πιο εύκολη από ποτέ

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Open Business, της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων που «ανοίγει παράθυρο στο μέλλον»
LIFO NEWSROOM