Σχεδιαστής εμπνέεται από τα «ζόμπι των smartphone» και δημιουργεί ρομποτικό «τρίτο μάτι»

Σχεδιαστής εμπνέεται από τα «ζόμπι των smartphone» και δημιουργεί ρομποτικό «τρίτο μάτι» Facebook Twitter
Ένα ρομποτικό «τρίτο μάτι» για τους εθισμένους στα κινητά τους τηλέφωνα - Πηγή φωτογραφίας: Twitter
0

Μια σατιρική λύση εμπνεύστηκε βιομηχανικός σχεδιαστής από τη Νέα Κορέα για τα «ζόμπι με τα smartphone» που αδυνατούν να πάρουν τα μάτια τους από την οθόνη του κινητού τους ενώ περπατούν, ώστε τακτικά σκοντάφτουν ή πέφτουν πάνω σε τείχους, δέντρα και λογής εμπόδια. 

Ο 28χρονος Paeng Min-wook δημιούργησε ένα ρομποτικό μάτι που αποκαλεί το «τρίτο μάτι» το οποίο οι εμμονικοί με τα smartphone μπορούν να τοποθετούν στο κεφάλι τους για να τους προειδοποιεί για τα επικείμενα εμπόδια. 

Η συσκευή ανοίγει το βλέφαρό της όταν «νιώθει» πως το κεφάλι του χρήστη σκύβει για να κοιτάξει την οθόνη και σε απόσταση ενός με δύο μέτρα από κάποιο εμπόδιο, αρχίζει να ηχεί προειδοποιητικά για επικείμενο κίνδυνο. 


«Αυτή θα είναι η εμφάνιση του μελλοντικού ανθρώπου με τα τρία μάτια. Καθώς δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από τα έξυπνα κινητά μας, στο μέλλον θα χρειαστούμε και ένα έξτρα μάτι» λέει σαρκαστικά ο Paeng, μεταπτυχιακός στο Royal College of Art του Λονδίνου. 
 


Η ευρεσιτεχνία του Paeng χρησιμοποιεί ένα γυροσκοπικό αισθητήρα για να μετρήσει την οξεία γωνία στον λαιμό του χρήστη και έναν υπερηχητικό αισθητήρα για να υπολογίσει την απόσταση μεταξύ του ρομποτικού ματιού και του όποιου εμποδίου. 


«Νόμιζα πως έμοιαζε με εξωγήινο με το μάτι στο κούτελό του» σχολίασε περαστικός που έτυχε να δει την παρουσίαση της συσκευής του Paeng στη Σεούλ. 

Ο ευφάνταστος εφευρέτης, πάντως, εξηγεί πως η ευρεσιτεχνία του είναι απλώς μια προειδοποίηση και όχι πραγματική λύση για τους εθισμένους της οθόνης. 

«Παρουσιάζοντνας τη σατιρική αυτή λύση, ευελπιστώ πως οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα του εθισμού τους και θα φροντίσουν τον εαυτό τους» λέει ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM
Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Τech & Science / Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Η ανάλυση αποσκοπεί στην εδραίωση της συμφωνίας σχετικά με τις δυνατότητες της κάνναβης ως θεραπεία του καρκίνου, λέει ο επικεφαλής της έρευνας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Τech & Science / Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία
LIFO NEWSROOM