Streaming από τη ράχη σκαθαριών χάρη σε μικροσκοπική κάμερα

Streaming από τη ράχη σκαθαριών χάρη σε μικροσκοπική κάμερα Facebook Twitter
0

Μία μικροσκοπική ασύρματη κάμερα, αρκετά ελαφριά για να τοποθετηθεί στη ράχη ενός σκαθαριού, δημιουργήθηκε από επιστήμονες. 

Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ εμπνεύστηκε από τα έντομα για να αναπτύξει το σύστημα το οποίο μπορεί να μεταδώσει έως και πέντε ασπρόμαυρα καρέ χαμηλής ανάλυσης ανά δευτερόλεπτο, σε ένα κοντινό smartphone. Η κάμερα ζυγίζει μόλις 250 χιλιοστόγραμμα. Το βάρος αυτό αντιστοιχεί στο 1/20 του βάρους ενός τραπουλόχαρτου. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Robotics. 

Η χαμηλής ανάλυσης κάμερα είναι τοποθετημένη σε έναν μηχανικό βραχίονα με αποτέλεσμα να μπορεί να κινείται. Αυτό της επιτρέπει να καταγράφει περίπου όπως βλέπει το σκαθάρι, ενώ μπορεί να λαμβάνει πανοραμικές εικόνες υψηλότερης ανάλυσης. Για να διατηρηθεί η διάρκεια της μπαταρίας η κάμερα βγάζει φωτογραφίες μόνο όταν το σκαθάρι κινείται. Με αυτόν τον τρόπο, η κάμερα μπόρεσε να λειτουργήσει για έξι ώρες. 

Streaming από τη ράχη σκαθαριών χάρη σε μικροσκοπική κάμερα Facebook Twitter
Streaming από τη ράχη σκαθαριών χάρη σε μικροσκοπική κάμερα Facebook Twitter

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα σκαθάρια δεν τραυματίστηκαν και «έζησαν για τουλάχιστον για έναν χρόνο μετά το τέλος του πειράματος». 

Streaming από τη ράχη σκαθαριών χάρη σε μικροσκοπική κάμερα Facebook Twitter

Η ομάδα αξιοποίησε τις γνώσεις για να δημιουργήσει αυτό που ονομάζουν το «μικρότερο αυτόνομο ασύρματο ρομπότ εδάφους». Το ρομπότ που δημιούργησαν, αντί για τροχούς, κινείται με δόνηση και διανύει περίπου τρία εκατοστά το δευτερόλεπτο.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ