Τα εμβόλια ενάντια στον καρκίνο είναι πιθανά «πριν το 2030», λένε οι ιδρυτές της BioNTech

Τα εμβόλια ενάντια στον καρκίνο είναι πιθανά «πριν το 2030», λένε οι ιδρυτές της BioNTech Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Εμβόλια εναντίον του καρκίνου θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα πριν από το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με τους δύο ιδρυτές της BioNTech.

Ο λόγος για τους Uğur Şahin και Özlem Türeci, οι οποίοι συνίδρυσαν την BioNTech, τη γερμανική εταιρεία που συνεργάστηκε με την Pfizer για τη δημιουργία του mRNA εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με του ίδιους, πρόσφατες ανακαλύψεις τροφοδοτούν την αισιοδοξία τους για ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καθηγήτρια Türeci, η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε για το εμβόλιο του κορωνοϊού θα μπορούσε να επαναπροσδιοριστεί έτσι ώστε να προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για επίθεση σε καρκινικά κύτταρα. Σε ερώτηση για το πότε τα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου θα μπορούσαν να είναι έτοιμα για χρήση σε ασθενείς, ο καθηγητής Sahin δήλωσε ότι θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα «πριν από το 2030».

Η BioNTech εργαζόταν σε εμβόλια mRNA για τον καρκίνο και πριν από την πανδημία, αλλά η εταιρεία επικεντρώθηκε στην παραγωγή εμβολίων για τον κορωνοϊό λόγω της επείγουσας κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει αρκετά εμβόλια κατά του καρκίνου σε κλινικές δοκιμές. Η Türeci δήλωσε ότι η ανάπτυξη και η επιτυχία του εμβολίου Pfizer/BioNTech, «ανταποδίδει στο έργο μας για τον καρκίνο».

Η γερμανική εταιρεία ελπίζει να αναπτύξει θεραπείες για τον καρκίνο του εντέρου, το μελάνωμα και άλλους τύπους καρκίνου, αλλά προς το παρόν έχει ακόμα να αντιμετωπίσει σημαντικά εμπόδια.

Τα καρκινικά κύτταρα που συνθέτουν τους όγκους μπορεί να είναι γεμάτα με μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών πρωτεϊνών, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να γίνει ένα εμβόλιο που θα στοχεύει όλα τα καρκινικά κύτταρα και όχι και τους υγιείς ιστούς.

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Τech & Science / TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Σύμφωνα με στοιχεία του TikTok, μικρές επιχειρήσεις και δημιουργοί περιεχομένου στις ΗΠΑ θα χάσουν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέσα στον πρώτο μήνα από την παύση λειτουργίας της πλατφόρμας
LIFO NEWSROOM
Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Τech & Science / Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Το Parker Solar Probe είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, γνωστή ως κορώνα, και θα επιστρέψει δεδομένα από περιοχές που μέχρι τώρα δεν έχουν εξερευνηθεί
LIFO NEWSROOM