Ταρακούνησε τον κόσμο της τεχνολογίας όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2013, δημιούργησε φανατικούς φίλους αλλά και φανατικούς πολέμιους, και τελικά τον Ιανουάριο του 2015, η Google ανακοίνωσε την αναστολή της παραγωγής και κυκλοφορίας του επ' αόριστον.
Μιλάμε για το Google Glass, τον φορετό -wearable- υπολογιστή επαυξημένης πραγματικότητας που με τις φουτουριστικές του δυνατότητες όπως την προβολή πληροφοριών στο οπτικό πεδίο του χρήστη του για ό,τι βλέπει, όπως την εμφάνιση χαρτών, και τη δυνατήτα λήψης βίντεο και φωτογραφιών, "έδειξε" προς στιγμήν ένα πιθανό μέλλον των υπολογιστών.
Η τσουχτερή τιμή του 'explorer edition' του Glass (1500 δολάρια) και η συνεχής απειλητική εμφάνισή του σε δημόσιους χώρους, όπου κανείς εκτός του χρήστη, δεν γνώριζε εάν και τι καταγράφει η συσκευή, αλλά και αργοπορημένη εξέλιξή του σε τελικό προϊόν, είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση αρνητικών σχολίων αλλά και τον χαρακτηρισμό 'Glasshole' σε όσους συνέχιζαν να το χρησιμοποιούν.
Πριν λίγο, με δημοσίευμά της, η Wall Street Journal, έδωσε σημείο ζωής 4 μήνες μετά την μετά την αναστολή κυκλοφορία της αμφιλεγόμενης συσκευής, επικαλούμενη δήλωση του διευθυντή της ιταλικής εταιρείας Luxottica, με την οποία είχε συνάψει συμφωνία για τον εξωραϊσμό του Glass η Google. Βάσει των λεγομένων του CEO της ιταλικής φίρμας, η Google "ετοιμάζεται σύντομα να επαναφέρει στο προσσκήνιο την 'δεύτερη γενιά' του Google Glass", μετά τις στυλιστικές επεμβάσεις της εταιρείας που έχει κάτω από την ομπρέλα της brands όπως την Ray-Ban και την Oakley.
Έτσι, μπορεί να μην προσδιορίστηκε το πότε, αλλά σίγουρα γνωρίζουμε ότι η Google δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να κάνει τον κόσμο να φοράει τους υπολογιστές αντί να τους μεταφέρει στην τσέπη ή στον καρπό του χεριού (βλέπε Apple Watch) στο σύντομο μέλλον.