FacebookTwitter Η κηδεία της Βαρόνης Θάτσερ, Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας από το 1979 μέχρι το 1990 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η Μάργκαρετ Θάτσερ πέθανε στις 8 Απριλίου από εγκεφαλικό, σε ηλικία 87 ετών. FacebookTwitter Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκε ο κόσμος για να παρακολουθήσει τη διαδρομή της πομπής. Η κηδεία με στρατιωτικές τιμές, είναι ένα σκαλί κάτω από την κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους. FacebookTwitter Κάποιοι, όπως ο John Loughrey, πήγαν μέχρι και 24 ώρες νωρίτερα, ώστε να εξασφαλίσουν καλή θέαση των γεγονότων έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. FacebookTwitter Πάνω από το Κοινοβούλιο η σημαία κυματίζει μεσίστια. FacebookTwitter Σε όλο το μήκος της διαδρομής, η επιχείρηση ασφαλείας περιλαμβάνει 4,000 αστυνομικούς. FacebookTwitter Περίπου 2,300 άτομα που θα αντιπροσωπεύουν 170 χώρες αναμένεται να παραστούν στην κηδεία. Ανάμεσα τους και η Βασίλισσα Ελισάβετ. FacebookTwitter Αρκετοί θεατές είναι ξεκάθαρα υποστηρικτές της πολιτικής της. FacebookTwitter Ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τη διακυβέρνησή της. FacebookTwitter Ο βετεράνος των Falklands Simon Weston που θα είναι παρών στην κηδεία είπε νωρίτερα ότι η Θάτσερ ήταν μια αποφασιστική ηγέτης που έδωσε στην Βρετανία κάτι για το οποίο πρέπει να είναι περήφανη. FacebookTwitter Το φέρετρο της Βαρόνης Θάτσερ θα μεταφερθεί από το Γουέστμινστερ με νεκροφόρα στην εκκλησία του St Clement Danes και από κει με κιλλίβαντα πυροβόλου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. FacebookTwitter Η νεκροφόρα περνάει από τις πύλες της Downing Street, που υπήρξε για χρόνια η διέυθυνση της Μάργκαρετ Θάτσερ. FacebookTwitter Οι προσκεκλημένοι παίρνουν τις θέσεις τους. FacebookTwitter Το φέρετρο μεταφέρεται από μια άμαξα του Βασιλικού Πυροβολικού, μπροστά από το πλήθος που εκφράζει τη συμπάθειά του.
Κι εδώ έχουν οι λεζάντες μεταφραστικά λαθάκια όπως οι προηγούμενες στις 31 φωτογραφίες από τη ζωή της.Gun carriage είναι ο κιλλίβαντας πυροβόλου σκέτο carriage είναι άμαξα ή κάρο (ευτυχώς δεν μεταφράστηκε σε κάρο).Να εκφράσω μια απορία; Όλοι οι haters που βρίζουν είχαν ζήσει στην Αγγλία στις αρχές της δεκαετάις του 1980; Ήταν Άγγλοι ανθρακωρύχοι ή έστω υπάλληλοι του Βρετανικού Δημοσίου τομέα; Πολέμησαν στα Φοκλαντ; Ή απλά βρίζουν για να εκτονωθούν, επειδή κάνουν και οι άλλοι; Εχω μια υποψία ότι πολλοί δεν είχαν καν γεννηθεί όταν ήταν πρωθυπουργός στην Βρετανία. Δεν ξέρω αν έιμαι υπέρ ή κατά της πολιτικής της μακαρίτισσας (και ούτε ποτέ θα είμαι μια και δεν έχω ζήσει στη Βρετανία) αλλά τόσο μίσος δεν το καταλαβαίνω είναι πραγματική απορία. Και σίγουρα η Θάτσερ δεν ανακάλυψε τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό (απλά τον τον εφάρμοσε άκαμπτα) δεν άκουσα ανάλογο μίσος όταν πέθανε ο Ρήγκαν.
Ο βετεράνος των Falklands Simon Weston, απ ότι φαίνεται, δεν λυπάται την καμμένη φάτσα του από τον πόλεμο που η Μάγκι τον οδήγησε μόνο και μόνο για γόητρο.Κακά στο λάκκο της!
σχόλια