Η αποχώρηση της Ελλάδας από το Ευρώ θα ήταν μία νίκη

Η αποχώρηση της Ελλάδας από το Ευρώ θα ήταν μία νίκη Facebook Twitter
3

Η έξοδος ενός ή περισσοτέρων χωρών από τη ζώνη του Ευρώ, δεν θα διαλύσει τη νομισματική ένωση ή το σχέδιο για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δήλωσε ο Τσέχος Πρόεδρος, Vaclav Klaus.

«Η αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα ήταν μία νίκη για αυτή τη χώρα, η οποία έχει πέσει θύμα του νομισματικού συστήματος», τόνισε επίσης σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στα κεντρικά του Bloomberg στη Νέα Υόρκη.

Ο Vaclav Klaus, ο οποίος διανύει τη δεύτερη θητεία ως Πρόεδρος της χώρας, δήλωσε ότι για την Τσεχία, δεν αποτελεί καν θέμα αυτή τη στιγμή η υιοθέτηση του Ευρώ. «Το θέμα είναι αν όλες οι 17 χώρες και πιθανώς μερικές ακόμα θα πρέπει να είναι ή θα είναι σε αυτό το σύστημα».

Η Ελλάδα είναι «θύμα»

«Η Ελλάδα είναι θύμα της νομισματικής ένωσης. Θα ήταν καλύτερο να μην φορούν πια αυτόν τον ζουρλομανδύα. Θα ήταν μία νίκη για αυτούς», δήλωσε.

Ο Vaclav Klaus είναι οικονομολόγος και έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Τσεχοσλοβακίας επί κομμουνισμού, διετέλεσε υπουργος οικονομικών και Πρωθυπουργός της χώρας μετά την πτώση του κομμουνισμού και από το 2003 είναι ο Πρόεδρος της χώρας.

Θεωρεί τον εαυτό του «ευρω-ρεαλιστή» και δηλώνει ότι είναι ευτύχημα που δεν τέθηκε χρονικός περιορισμός στην Τσεχία για την είσοδό της στο Ευρώ.

«Μπορεί λοιπόν το 2074 να μπούμε στο κοινό νόμισμα. Κανείς δεν μας πιέζει».

Αναφορικά με την έξοδο από το Ευρώ δήλωσε ότι «είναι τεχνικά δυνατό» και ότι δεν είναι αλήθεια αυτό που λένε κάποιοι πολιτικοί ότι θα έχει δραματικές συνέπειες. «Θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα» και όχι άναρχα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εκ του ασφαλούς μιλάω κι εγώ έτσι. Ας βγουν από το ευρώ οι χώρες, το ευρώ δε θα πάθει τίποτα, αλλά και να πάθει η χώρα μου δεν είναι στο ευρώ οπότε μικρό το κακό. Τι γελοίος.