Τουρκία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε τροχαίο με minibus που μετέφερε μετανάστες

Τουρκία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε τροχαίο με minibus που μετέφερε μετανάστες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, από τους οποίους 16 μετανάστες, σκοτώθηκαν σήμερα σε τροχαίο με minibus στο οποίο επέβαιναν, στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο DHA. 

Μάλιστα από το τροχαίο υπάρχουν και τουλάχιστον 50 τραυματισμοί.  Πέντε παιδιά συγκαταλέγονται στα θύματα, όπως και ο οδηγός του μικρού λεωφορείου, διευκρίνισε το DHA, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της Βαν, τον Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ. Το τροχαίο σημειώθηκε κοντά στα ιρανικά σύνορα κι ενώ οι μετανάστες εισέρχονταν παράτυπα στην Τουρκία, αναφέρει το DHA.

Ο Μπιλμέζ διευκρίνισε ότι 67 άνθρωποι επέβαιναν στο minibus, χωρητικότητας μόλις 17 - 18 επιβατών.Είναι σε εξέλιξη έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια του τροχαίου και η εθνικότητα των τραυματιών.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν ομάδες διάσωσης να σπεύδουν στον τόπο της τραγωδίας, κοντά στα θύματα που βρίσκονταν γύρω από το μικρό λεωφορείο το οποίο ανατράπηκε και έπεσε σε χαντάκι, στους πρόποδες ενός λόφου. Το τροχαίο σημειώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι όταν ο οδηγός του minibus έχασε τον έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα «γκάφα» Μπάιντεν: «Ειμαι υπερήφανος που υπηρέτησα ως η πρώτη μαύρη γυναίκα στο πλευρό ενός μαύρου προέδρου»

Διεθνή / Νέα «γκάφα» Μπάιντεν: «Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα ως η πρώτη μαύρη γυναίκα στο πλευρό ενός μαύρου προέδρου»

Σε συνέντευξη του στο WURD της Φιλαδέλφειας ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον εαυτό του την «πρώτη μαύρη γυναίκα» που υπηρέτησε με «έναν μαύρο πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM
Ο Κιρ Στάρμερ νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας: Θα τηρήσει την δέσμευση του για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα;

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: Θα τηρήσει την δέσμευσή του για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα;

Τον περασμένο Νοέμβριο ο ηγέτης των Εργατικών είχε διαβεβαιώσει πως, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, δεν θα σταθεί εμπόδιο σε ενδεχόμενη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σκληρό εξώφυλλο από τον Economist καλεί τον Μπάιντεν να παραιτηθεί με ένα «πι» στο πρωτοσέλιδο

Διεθνή / O Economist καλεί τον Μπάιντεν να αποσυρθεί: Το σκληρό πρωτοσέλιδο με το «πι» του προέδρου των ΗΠΑ

«Αυτός δεν είναι τρόπος να διοικήσεις μια χώρα» ο τίτλος του Economist - «Αν τον αγαπάει, θα σταματήσει να τον πιέζει» λέει η WSJ για την Τζιλ Μπάιντεν που παροτρύνει τον Αμερικανό πρόεδρο να διεκδικήσει επανεκλογή
LIFO NEWSROOM