ΠΟΥ: Κινδυνεύουν εξίσου και οι νέοι από τον κορωνοϊό

ΠΟΥ: Κινδυνεύουν εξίσου και οι νέοι από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Ο κορωνοϊός δεν απειλεί μόνο τους ηλικιωμένους, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (EPA)
0

Οι νέοι κινδυνεύουν εξίσου από τον κορωνοϊό επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης από την Κοπεγχάγη.

«Η ιδέα σύμφωνα με την οποία 'η COVID-19 πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους' είναι με βάση τα γεγονότα εσφαλμένη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε διαδικτυακά από την Κοπεγχάγη.

«Η ηλικία δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας κινδύνου για μια σοβαρή μορφή της ασθένειας», επέμεινε ο Κλούγκε.

Σοβαρά κρούσματα έχουν παρατηρηθεί ανάμεσα σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, πολλοί χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και κάποιοι πέθαναν, είπε.

Στην Ευρώπη, το πιο νεαρό θύμα που έχει καταγραφεί ήταν μια 12χρονη που πέθανε στο Βέλγιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα μωρό έξι εβδομάδων, που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, πέθανε επίσης.

Ποσοστό από 10 έως 15% των ανθρώπων ηλικίας κάτω των 50 ετών υποφέρουν από μια μέτρια έως σοβαρή μόλυνση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Ωστόσο εκείνοι που γερνάνε και η υγεία τους είναι καλή παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο», είπε ο Κλούγκε ο οποίος λέει πως «άνθρωποι άνω των 100 ετών (...) που εισήχθησαν στο νοσοκομείο για την COVID-19 στη συνέχεια ανάρρωσαν πλήρως».

Ο ΠΟΥ για την Ευρώπη καταγράφει τουλάχιστον 464.859 κρούσματα που συνδέονται επίσημα με τον ιό και 30.098 θανάτους στις 53 πολύ διαφορετικές χώρες της διοικητικής περιφέρειάς του, που εκτείνεται από τις ευρωπαϊκές ακτές στον Ατλαντικό έως τις ρωσικές ακτές στον Ειρηνικό.

Περίπου το 80% των ανθρώπων που πέθαναν παρουσίαζαν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα, ιδιαίτερα καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτη. Για τον Κλούγκε, η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι απαραίτητη «σε κάθε ηλικία».

«Δεν είναι μόνο μια πράξη αλληλεγγύης απέναντι στους άλλους, ιδιαίτερα εκείνους που κινδυνεύουν να πληγούν σοβαρά, αλλά και μια πράξη ζωτικής σημασίας για τη δική μας υγεία και ασφάλεια», ανέφερε.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM
Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM