Κορωνοϊός - Σουηδία: Πρώτη σε κατά κεφαλήν θανάτους στην Ευρώπη τις τελευταίες 7 ημέρες

Κορωνοϊός - Σουηδία: Πρώτη σε κατά κεφαλήν θανάτους στην Ευρώπη τις τελευταίες 7 ημέρες Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Σουηδία, που επέλεξε μια πιο «ανοιχτή» προσέγγιση στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, καταγράφει τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν αριθμό θανάτων στην Ευρώπη από τη νόσο COVID-19 τις τελευταίες 7 ημέρες, καταδεικνύουν τα στοιχεία.

Η Σουηδία κράτησε ανοικτά τα περισσότερα σχολεία, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αν και οι θάνατοι ακολουθούν πτωτική τάση, η Σουηδία καταγράφει 6,25 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους την ημέρα, κατά μέσο όρο, για επτά συνεχόμενες ημέρες, το διάστημα μεταξύ 12ης Μαΐου και 19ης Μαΐου, σύμφωνα με το Ourworldinsata.org. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη και μεγαλύτερος από εκείνον της Βρετανίας, που καταγράφει 5,75 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Βέβαια, κατά την πορεία της πανδημίας, η Σουηδία συνεχίζει να καταγράφει λιγότερους κατά κεφαλήν θανάτους σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, χώρες που επέλεξαν την επιβολή καραντίνας, όμως ο αριθμός των θανάτων στη Σουηδία είναι πολύ υψηλότερος από τους γείτονές της, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Η στρατηγική της Σουηδίας, που βασίστηκε κυρίως σε εκούσια μέτρα για την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης και βασικούς κανόνες υγιεινής, επικρίθηκε από ορισμένους ως ένα επικίνδυνο πείραμα με ανθρώπινες ζωές, ωστόσο προκρίθηκε από τον ΠΟΥ ως ένα μελλοντικό μοντέλο.

Υπενθυμίζεται πως, αντί να προχωρήσει σε ολοκληρωτικό lockdown, η Σουηδία υιοθέτησε ένα μίγμα νόμων και συστάσεων ως απάντηση στον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις μεγάλες συναθροίσεις, τα λύκεια και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά και οι αρχές έχουν συστήσει την κοινωνική αποστασιοποίηση, την προστασία των ηλικιωμένων, την τηλε-εργασία και την παραμονή στο σπίτι στην περίπτωση αδιαθεσίας. Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ωστόσο, παραμένουν ανοικτά, οι πολίτες δεν έχουν υποχρεωθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους και μπορούν να συναντηθούν σε μικρές ομάδες, ενώ δεν έχουν υποχρεωθεί να κλείσουν καταστήματα.

Προ ημερών, ο Σουηδός πρωθυπουργός διεμήνυσε πως οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στο εξωτερικό ότι η χώρα του έχει υιοθετήσει μια χαλαρή προσέγγιση στον κορωνοϊό, τύπου «business as usual» είναι λάθος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM