Μακένζι Σκοτ: Δωρεές 1,7 δισ. μετά το διαζύγιο με τον Μπέζος -«Ο πλούτος είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας»

Μακένζι Σκοτ: Δωρεές 1,7 δισ. μετά το διαζύγιο με τον Μπέζος -«Ο πλούτος είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας» Facebook Twitter
Η ΜακΚένζι Σκοτ με τον πρώην σύζυγό της, Τζεφ Μπέζος (Πηγή φωτό EPA)
0

Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, γνωστοποίησε ότι έχει κάνει δωρεές ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς έως τώρα.

Πέρυσι, μετά το διαζύγιο, είχε δεσμευθεί ότι θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της. Τώρα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι άλλαξε το επίθετό της σε Σκοτ, γνωστοποίησε σε ποιες οργανώσεις και ιδρύματα έχει κάνει δωρεές μέχρι στιγμής.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ο προσωπικός πλούτος του οποιουδήποτε είναι προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας και των κοινωνικών δομών που παρέχουν ευκαιρίες σε κάποιους ανθρώπους και εμπόδια σε αμέτρητους άλλους», έγραψε η Μακένζι Σκοτ, που έχει κάνει δωρεές σε οργανώσεις που προωθούν τη φυλετική δικαιοσύνη, την ισότητα των φύλων, την παγκόσμια ανάπτυξη και την ισότητα για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ άλλων.


«Όπως πολλοί άλλοι, παρακολούθησα το πρώτο μισό του 2020 με ένα μείγμα τρόμου και θλίψης. Η ζωή ποτέ δεν θα πάψει να βρίσκει νέους τρόπους για να εκθέσει τις ανισότητες των συστημάτων μας ή να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι ένας πολιτισμός τόσο άνισος δεν είναι μόνο άδικος, αλλά και ασταθής», αναφέρει ακόμη η Σκοτ.

Η συγγραφέας παντρεύτηκε τον Τζεφ Μπέζος έναν χρόνο προτού εκείνος ιδρύσει την Amazon, ενώ υπήρξε ανάμεσα στους πρώτους εργαζομένους της εταιρείας. Μετά το διαζύγιο, απέκτησε το 4% της Amazon. Έτσι, έγινε η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με περιουσία 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Μετά το διαζύγιο ανακοίνωσε ότι συντάχθηκε με το Giving Pledge, την καμπάνια του Γουόρεν Μπάφετ και του Μπιλ Γκέιτς που καλεί τους πλούσιους να διαθέσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Άρχισα να εργάζομαι για να υλοποιήσω τη δέσμευσή μου με την πεποίθηση ότι η ζωή μου έδωσε δύο πλεονεκτήματα που θα είναι ιδιαίτερης αξίας για τους άλλους: τα χρήματα που αυτά τα συστήματα βοήθησαν να αποκτήσω και την αντίληψη ότι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει ανισότητες είναι εκείνοι που έχουν τα καλύτερα εφόδια για να σχεδιάσουν λύσεις», έγραψε ακόμη η Σκοτ, που σημείωσε ότι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις δωρεές που έχει κάνει επειδή μετά τα τελευταία γεγονότα αντιλήφθηκε ότι έχει ένα προνόμιο που παρέβλεπε: ότι μπορεί να στρέψει την προσοχή σε οργανισμούς και ηγέτες που οδηγούν την αλλαγή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM