Δολοφονία στο Παρίσι: Οι σχέσεις του 18χρονου δράστη με τον ISIS και η εκστρατεία μίσους των γονιών κατά του καθηγητή

Δολοφονία στο Παρίσι: Οι σχέσεις του 18χρονου δράστη με τον ISIS και η εκστρατεία μίσους των γονιών κατά του καθηγητή Facebook Twitter
Δολοφονία στο Παρίσι: Οι σχέσεις του 18χρονου δράστη με τον ISIS και η εκστρατεία μίσους των γονιών κατά του καθηγητή
0

Η εκστρατεία μίσους των γονέων «οδήγησε στον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή» σύμφωνα με του Sunday Times, που κάνει αναφορά στη σχέση του 18χρονου Τσετσένου δράστη με το Ισλαμικό κράτος.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο δολοφόνος του Samuel Paty, που συνδέεται με τον ISIS, μπορεί να είχε εμπνευστεί από τον πατέρα ενός μαθητή και τους ισχυρισμούς του περί ισλαμοφοβίας.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, το θύμα, ο 47χρονος Samuel Paty, στοχοποιήθηκε πριν από ένα δεκαπενθήμερο, όταν έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ σε μαθητές του, για να απεικονίσει την έννοια της ελευθερίας.

Αυτό προκάλεσε κατηγορίες για ισλαμοφοβία από έναν γονέα, ο οποίος πραγματοποίησε εκστρατεία μίσους εναντίον του στα social media.

Ο δολοφόνος, που κατονομάστηκε χθες ως Abdoulakh Anzorov, δημοσίευσε ένα βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει το κομμένο κεφάλι του Paty μετά από ενέδρα, που του έστησε αργά την Παρασκευή το απόγευμα.

Κατήγγειλε δε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν ως «ηγέτη των άπιστων».

Όπως αναφέρουν οι Sunday Times o Τσετσένος ισλαμιστής έστειλε φωτογραφίες του κομμένου κεφαλιού του 47χρονου θύματός του στα κανάλια του Telegram του ISIS στην Τσετσενία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, τον εισαγγελέα Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ, η αδελφή του δράστη είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2014, προκειμένου να ενταχθεί στους τζιχαντιστές.

Αναφερόμενος στην ημέρα της δολοφονίας του Paty, ο εισαγγελέας είπε πως ο 18χρονος, ο οποίος είχε μαζί του ένα μαχαίρι και ένα αεροβόλο, πήγε στο σχολείο που δίδασκε ο 47χρονος και ζήτησε από μαθητές να του υποδείξουν τον εκπαιδευτικό που είχε δείξει τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Δέκα μέρες πριν ο καθηγητής είχε ήδη δεχτεί απειλές και όπως αναφέρουν πηγές, αυτός ήταν και ο λόγος που άλλαξε τη διαδρομή του προς και από το σχολείο.

Ο πατέρας ενός 13χρονου μαθητή είπε στο Reuters ό,τι ο καθηγητής είχε καλέσει τους Μουσουλμάνους μαθητές να αποχωρήσουν από την αίθουσα, εάν θεωρούν ό,τι προσβάλλονται ωστόσο ένας μουσουλμάνος μαθητής παρέμεινε.

Αυτός ενημέρωσε τους Μουσουλμάνους γονείς του, οι οποίοι υπέβαλαν επίσημη καταγγελία για τον 47χρονο εκπαιδευτικό. Η διοίκηση του σχολείου οργάνωσε μία συνάντηση των γονιών και του καθηγητή προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα.

Το μήνυμα στο Twitter μετά τη δολοφονία

 

Μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή, ο ίδιος ο 18χρονος δημοσίευσε στο twitter φωτογραφία του πτώματος του 47χρονου αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο λογαριασμός ανήκει στον δράστη. Λίγα λεπτά αργότερα, η αστυνομία τον πυροβόλησε και τον σκότωσε στο προάστιο Κονφλάν Σεντ Ονορίν.

Η ανάρτηση κατέβηκε άμεσα από το Twitter, το οποίο ανέφερε ό,τι αναστέλλει τον λογαριασμό επειδή παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας.

«Στο όνομα του Αλλάχ, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού,... προς τον (πρόεδρο Εμανουέλ) Μακρόν, αρχηγό των απίστων, εκτέλεσα έναν από τα κυνηγόσκυλά σου που τόλμησαν να υποτιμήσουν τον (Προφήτη) Μωάμεθ» έγραφε το μήνυμα, σύμφωνα με δηώσεις του εισαγγελέα.

Ο δράστης ζούσε στην πόλη Εβρέ, βορειοδυτικά του Παρισιού και δεν ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM
Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Διεθνή / Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Η Σάρα Μπόρντμαν, η καλλιτέχνιδα πίσω από το επίσημο πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πραγματικά το χειρότερο», λέει ότι οι έντονες αρνητικές αντιδράσεις που έγιναν viral έθεσαν σε κίνδυνο την 41χρονη επιχείρησή της
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Σύμφωνα με τις αγορές όλες οι οικονομίες θα πληγούν σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα από τους δασμούς Τραμπ, αλλά μεγαλύτερο θύμα θα είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία, η οποία κινδυνεύει με ύφεση από έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
LIFO NEWSROOM