Ακτιβιστές μπήκαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και διαμαρτυρήθηκαν για τη μοναρχία

Ακτιβιστές μπήκαν μέσα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και διαμαρτυρήθηκαν για τη μοναρχία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Μία ομάδα ακτιβιστών κατά της μοναρχίας, παριστάνοντας τους τουρίστες, κατάφερε να μπει μέσα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και να προχωρήσει σε διαμαρτυρία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρει το CNN, οι ακτιβιστές κατά της μοναρχίας έβγαλαν μία φωτογραφία στην οποία διακρίνονται να στέκονται μέσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, φορώντας μπλουζάκια που σχημάτιζαν τη φράση «Δεν είσαι ο βασιλιάς μου».

Τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία έκανε γνωστή, με σχετική της δήλωση, η μεγαλύτερη αντιμοναρχική ομάδα της Βρετανίας «Republic». Όπως ανέφερε, πως «ακτιβιστών από διάφορα μέρη της Βρετανίας επισκέφτηκαν το παλάτι ως τουρίστες, πριν σταθούν στη Μεγάλη Αίθουσα. Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία είναι η τελευταία από μια σειρά ενεργειών που στοχεύουν στην προώθηση της συζήτησης για το μέλλον της μοναρχίας», σημείωσε η Republic στη δήλωσή της.

Μάλιστα, η αντιμοναρχική ομάδα σημείωσε πως έξι από τους ακτιβιστές συνελήφθησαν για λίγο από την ασφάλεια, πριν οδηγηθούν εκτός των ανακτόρων από την κύρια πύλη.

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ είπε στο CNN ότι δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας

Οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας περιέγραψαν τη διαμαρτυρία ως μία «φανταστική κίνηση, με πολίτες να στέκονται μέσα στο σπίτι της μοναρχίας και να δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κληρονομική εξουσία».

Ο επικεφαλής της ομάδας Republic, Γκράχαμ Σμιθ, σε δήλωσή του χαρακτήρισε τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ ως έναν μονάρχη «που δεν τον αγγίζει κανένας» και που «δεν μπορεί να μην δέχεται κριτική, αφού δεν έχει τον σεβασμό που είχε η μοναρχία όσο η μητέρα του βρισκόταν στο θρόνο».

«Η Republic θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται ενάντια στη μοναρχία σε όλη τη χώρα και η επόμενη διαμαρτυρία έχει οριστεί για το άνοιγμα του κοινοβουλίου στις 7 Νοεμβρίου», πρόσθεσε ο Γκράχαμ Σμιθ.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν χρησιμοποιεί drones και AI για να επιβάλει τη χιτζάμπ

Διεθνή / Ιράν: Οι αρχές χρησιμοποιούν drones και κάμερες ασφαλείας για να επιβάλουν τη χιτζάμπ

Οι κάμερες ασφαλείας σε μεγάλους δρόμους χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση ακάλυπτων γυναικών, ενώ έχει κυκλοφορήσει και εφαρμογή όπου οι πολίτες καταγγέλλουν γυναίκες χωρίς χιτζάμπ
LIFO NEWSROOM
Η Σέινμπαουμ απορρίπτει το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Η Σέινμπαουμ απορρίπτει το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των καρτέλ ναρκωτικών

Το Μεξικό δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε αμερικανική «εισβολή» στην επικράτειά του με πρόσχημα τον αγώνα εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών, προειδοποίησε η πρόεδρος Σέινμπαουμ
LIFO NEWSROOM
Αιτήματα σύλληψης για ηγέτες των Ταλιμπάν λόγω εγκλημάτων κατά των γυναικών

Διεθνή / Αιτήματα σύλληψης για ηγέτες των Ταλιμπάν λόγω εγκλημάτων κατά των γυναικών

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το ΔΠΔ βασίζει δικογραφία σε εκτεταμένα εγκλήματα κατά γυναικών και κοριτσιών, γεγονός που νομικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ως σημαντική εξέλιξη
LIFO NEWSROOM