Αλβανία: 15 συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια έξω από την έδρα της κυβέρνησης

Αλβανία: 15 συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια έξω από την έδρα της κυβέρνησης Facebook Twitter
EPA
0

Σε 15 συλλήψεις προχώρησε η αλβανική αστυνομία ύστερα από τη χθεσινή επεισοδιακή διαδήλωση έξω από την έδρας της κυβέρνησης, στα Τίρανα. 

Οι 15 συλληφθέντες «κατηγορούνται για βιαιοπραγίες εναντίον αστυνομικών και ότι έσπασαν πόρτες, τζάμια κι επίσης (προκάλεσαν ζημιές) σε έργα τέχνης στην κεντρική είσοδο της έδρας της κυβέρνησης» αναφέρεται στο δελτίο τύπου η αστυνομία. 

Καταζητούνται ακόμα επτά άτομα. 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, που αξιώνει την αποχώρηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για «διαφθορά», και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος, που επιχείρησε να εισέλθει με τη βία στο κτίριο της κυβέρνησης, χωρίς να το επιτύχει.

Η αστυνομία προσήγαγε συνολικά 20 διαδηλωτές,  πέντε εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές,  4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και νοσηλεύονται.

Εξάλλου, περίπου 15 άνθρωποι, διαδηλωτές, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των Τιράνων, για αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως ανασύρθηκαν τα πτώματα «των 67 θυμάτων της σύγκρουσης στον αέρα», προσθέτοντας πως σχεδόν όλα, με μόνο μια εξαίρεση, «αναγνωρίστηκαν» με απόλυτη βεβαιότητα
LIFO NEWSROOM
Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Διεθνή / Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Ο καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ δήλωσε ότι ο αναμενόμενος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι επτά μέτρων που θα «χτυπούσε» τις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης
LIFO NEWSROOM
Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Διεθνή / Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη βία των συμμοριών, με ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών μα ελάχιστα σοβαρά επεισόδια έχουν σημειωθεί σε σχολεία - Ποιος ήταν ο δράστης - Η «χειρότερη ένοπλη επίθεση» στην ιστορία της χώρας
LIFO NEWSROOM