Αλεξέι Ναβάλνι: Τιμώρησαν τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνό του - Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Αλεξέι Ναβάλνι: Τιμώρησαν τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνό του - Τον υποβίβασαν σε ψάλτη Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ
0

Σε ψάλτη υποβίβασαν τον Ρώσο ορθόδοξο ιερέα, ο οποίος τέλεσε το Μάρτιο το μνημόσυνο του εκλιπόντος ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Όπως ανακοινώθηκε από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τα καθήκοντά του ως κληρικού ανεστάλησαν για τρία χρόνια. Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τρίτη, από τον ιστότοπό της, η επισκοπή δεν ανέφερε το λόγο για την τιμωρία, βάσει της οποίας απαγορεύεται στον ιερέα Ντμίτρι Σαφρόνοφ να ευλογεί, να φοράει ράσο και να φέρει τον ιερατικό σταυρό μέχρι το 2027. Ο Σαφρόνοφ μετατέθηκε επίσης σε άλλη εκκλησία στη Μόσχα για να ασκεί καθήκοντα ψάλτη.

«Στο τέλος της περιόδου της μεταμέλειας, ανάλογα με τη συμμόρφωση και την υπακοή, θα ληφθεί απόφαση για τη δυνατότητα περαιτέρω ιερατικής υπηρεσίας», αναφέρει στη δήλωσή της η επισκοπή. Στις 26 Μαρτίου, ο Σαφρόνοφ τέλεσε μνημόσυνο για τον Ναβάλνι, στο οποίο παρέστησαν χιλιάδες άνθρωποι. Ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν ο σφοδρότερος επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο εσωτερικό της Ρωσίας και απεβίωσε το Φεβρουάριο σε ηλικία 47 ετών σε φυλακή στην Αρκτική.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Διεθνή / Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Το Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε την άμεση αναστολή των εμπλεκόμενων στελεχών του, ενώ το Εργατικό Κόμμα κάλεσε σε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, κάνοντας λόγο για «σοβαρή παραβίαση δεοντολογίας»
LIFO NEWSROOM
Βρετανίδα στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Διεθνή / Βρετανίδα τουρίστρια στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Το μαρτύριο μιας Βρετανίδας που δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στην Κύπρο, γράφουν οι Times
LIFO NEWSROOM