Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας ανέτρεψε την πρωτόδικη καταδίκη του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ντάνι Άλβες για βιασμό, επικαλούμενο «ασυνέπειες» και «αντιφάσεις» στην απόφαση που τον έκρινε ένοχο.
Ο 41χρονος πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Βραζιλίας είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό μιας γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης το 2022. Ωστόσο, το εφετείο έκρινε ότι η μαρτυρία της ενάγουσας δεν ήταν αξιόπιστη σε σχέση με αποδεικτικά στοιχεία από βίντεο ασφαλείας, αναφέροντας ότι η καταγγέλλουσα «πήγε οικειοθελώς στην τουαλέτα» και ότι το οπτικό υλικό δεν επιτρέπει σαφές συμπέρασμα για το αν υπήρξε συναίνεση ή όχι.
Η δικηγόρος του Ντάνι Αλβες, Ινές Γκουαρντιόλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της, δηλώνοντας: «Η Δικαιοσύνη μίλησε. Ο Ντάνι Αλβες είναι αθώος».
Ο ποδοσφαιριστής είχε αποφυλακιστεί εν αναμονή της έφεσης, καταβάλλοντας εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ πλέον δεν υπόκειται σε περιοριστικούς όρους και μπορεί να εγκαταλείψει την Ισπανία. Η υπόθεση, ωστόσο, δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων δικαστικών εξελίξεων.
Με πληροφορίες από Reuters