Αντίο λέει στο Facebook η Άνγκελα Μέρκελ

Αντίο λέει στο Facebook η Άνγκελα Μέρκελ Facebook Twitter
EPA
0

Ένα ακόμη βήμα σήμερα προς την προσεκτικά σχεδιαζόμενη έξοδό της από την πολιτική σκηνή της Γερμανίας, έκανε η Άνγκελα Μέρκελ, αναρτώντας ένα βίντεο που ανακοινώνει το κλείσιμο της σελίδας της στο Facebook.


Στο βίντεο, η αποχωρήσασα από την ηγεσία του κόμματός της καγκελάριος ευχαρίστησε τους 2,5 εκατομμύρια followers της καλώντας τους να συνεχίζουν να την «ακολουθούν» μέσω της επίσημης σελίδας της γερμανικής κυβέρνησης στο Facebook ή στο Instagram.

«Σήμερα είναι η ημέρα όπου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλη τη στήριξή σας στη σελίδα μου στο Facebook» ανέφερε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

«Γνωρίζετε ότι δεν είμαι πλέον πρόεδρος της CDU, επομένως τώρα θα κλείσω τη σελίδα μου στο Facebook».

Το να κλείσει ένα δημόσιο πρόσωπο τον λογαριασμό του σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τόσους μάλιστα πολλούς ακόλουθους, αποτελεί μια ασυνήθιστη κίνηση. Αυτό ακριβώς έκανε ορισμένους να εικάζουν ότι ανεξαρτήτως του τι σκέφτεται να κάνει η Άνγκελα Μέρκελ στη μετά την πολιτική ζωή της, σκοπεύει να το κάνει ιδιωτικά ως πολίτης.

Οι followers της καγκελαρίου της Γερμανίας υπερέχουν αριθμητικά του φίλου της και συμμάχου της προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με 2,3 εκατομμύρια ακόλουθους και κάνουν να φαίνονται ελάχιστοι οι 503.000 followers της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο της Μέρκελ ακολούθησαν εκατοντάδες μηνύματα και σχόλια χρηστών σε πολλές γλώσσες, μέσα σε μερικά λεπτά αφότου αναρτήθηκε.

Μεταξύ αυτών, πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν την απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας το 2015 σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία.

«Δεν σε στηρίζω! Αυτό που έκανες και κάνεις στην Ευρώπη και στους πολίτες σου είναι ντροπιαστικό» έγραψε η Μαρία Μπάλογκ στα ουγγρικά.

«Εσύ θα ήσουν η υποψήφιά μου για πρόεδρος» έγραψε η Μάρτα Ρίρντον Μπέργουικ στα αγγλικά.

«Εύχομαι μονάχα να ήσουν εδώ στις ΗΠΑ!» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM