Αστικό τελεφερίκ εναντίον του κυκλοφοριακού χάους στη Βολιβία

Αστικό τελεφερίκ εναντίον του κυκλοφοριακού χάους στη Βολιβία Facebook Twitter
1

Τη λύση του αστικού τελεφερίκ επέλεξαν οι αρχές της Βολιβίας για να αντιμετωπίσουν τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πρωτεύουσα Λα Παζ. Οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν για την κατασκευή του δικτύου που θα διασχίζει την πόλη και θα τη συνδέει με το γειτονικό Ελ Άλτο.

 

Πρόκληση για τους κατασκευαστές είναι το μεγάλο υψόμετρο πάνω στο οποίο είναι χτισμένες οι δύο πόλεις. Τεράστιοι γερανοί αλλά και ελικόπτερα χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση των καλωδίων, πάνω στα οποία θα κινούνται τα βαγόνια. Η γεωγραφία της Λα Παζ είναι και ο βασικός λόγος για τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Μέχρι τώρα, για μια διαδρομή μερικών χιλιομέτρων στα στενά και τις ανηφόρες της πόλης, ο επιβάτης χρειαζόταν δύο ώρες και τρία ή τέσσερα λεωφορεία. Πλέον για την ίδια διαδρομή θα χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα. Η πρώτη γραμμή του τελεφερίκ θα δοθεί στην κυκλοφορία τον ερχόμενο Μάρτιο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί στο κέντρο

Συγγενείς και φίλοι των θαμώνων που αγνοούνται, παρέμειναν όλο το βράδυ έξω από το κέντρο με την ελπίδα να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους που βρίσκονταν παρόντες όταν κατέρρευσε η οροφή στο Jet Set
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια