Αυτοπυρπολήθηκαν θιβετιανοί έφηβοι στην Κίνα

Αυτοπυρπολήθηκαν θιβετιανοί έφηβοι στην Κίνα Facebook Twitter
0

Δύο έφηβοι από το Θιβέτ έχασαν τη ζωή τους όταν αυτοπυρπολήθηκαν έξω από ένα μοναστήρι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην «τυραννία» της Κίνας όπως αναφέρει η Guardian.

Σημειώνεται ότι οι συνολικοί θάνατοι λόγω των αυτοπυρπολήσεων ανέρχονται στους 51 από το 2009, σύμφωνα με την οργάνωση «Free Tibet», η οποία είναι εγκατεστημένη στο Λονδίνο.

Οι δύο νεκροί είναι ο 18χρονος μοναχός Lobsang Kalsang και ο δεκαεφτάχρονος πρώην μοναχός, Damchoek, οι οποίοι υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα σε νοσοκομείο της νοτιοδυτικής κινέζικης επαρχίας Sichuan.

Κατά το λεγόμενα των αυτοπτών μαρτύρων οι δύο έφηβοι φώναζαν συνθήματα κατά της κινέζικης κυβέρνησης, η οποία καταπατάει τα δικαιώματα των θιβετιανών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM