Βενεζουέλα: Κι άλλος νεκρός στις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Κι άλλος νεκρός στις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο Facebook Twitter
2

Ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρα την Πέμπτη στο Καράκας, στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της συνοικίας Σούκρε.

«Με μεγάλο πόνο ανακοινώνω τον θάνατο από σφαίρα του Μέλβιν Γκαϊτάν, ταπεινού εργάτη της συνοικίας Σούκρε #Petare», έγραψε στο Twitter ο Κάρλος Οκάρις, δήμαρχος που ανήκει στην αντιπολίτευση, η οποία οργανώνει τις τελευταίες εβδομάδες το συντονισμένο αυτό κύμα των διαμαρτυριών στη διάρκεια των οποίων έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα εννέα άνθρωποι.

«Ο Μέλβιν δολοφονήθηκε στην είσοδο της συνοικίας '5 Ιουλίου' στη διάρκεια της βραδινής διαδήλωσης. Απαιτούμε να διεξαχθεί έρευνα και οι ένοχοι να τιμωρηθούν!» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο Οκάρις δεν διευκρίνισε τις συνθήκες στις οποίες σκοτώθηκε ο εν λόγω άνδρας: αν διαδήλωνε ή όχι καθώς και ποιος έριξε τον πυροβολισμό.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το μεσημέρι την Πέμπτη, λίγες χιλιάδες άτομα διαμαρτυρήθηκαν στο Καράκας, αν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι χρησιμοποιούν υπερβολικά δακρυγόνα για να εμποδίσουν τις πορείες.

«Είναι ώρα οι ένοπλες δυνάμεις να συνειδητοποιήσουν ότι προστατεύουν τους διεφθαρμένους ηγέτες και όχι τον λαό της Βενεζουέλας», δήλωσε ο νομοθέτης της αντιπολίτευσης, Jorge Millan.

Σε διάστημα τριών εβδομάδων, εννέα, πλέον, διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και 500 έχουν συλληφθεί σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Foro Penal στη χώρα που ζει μία σοβαρή πολιτική και οικονομική κρίση και όπου η αντιπολίτευση, που έχει την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου από το τέλος του 2015, επιδιώκει την πρόωρη αποχώρηση του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM