Το Bitcoin έχει χάσει το 50% της αξίας του από τον περασμένο Νοέμβριο

Το Bitcoin έχει χάσει το 50% της αξίας του από τον περασμένο Νοέμβριο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η αξία του Bitcoin συνέχισε να πέφτει το Σαββατοκύριακο φτάνοντας τα 34.000 δολάρια εν μέσω μαζικού ξεπουλήματος μετοχών την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες που όπως ήταν αναμενόμενο επηρέασε σοβαρά και την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έπεσε την προηγούμενη βδομάδα ακόμα και κατά 10% ενώ πλέον έχει υποχωρήσει κατά 50% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021, όταν η αξία του βρισκόταν περίπου στα 67.800 δολάρια. Σημειώνεται ότι το Bitcoin αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της αγοράς κρυπτονομισμάτων, με συνολική αξία 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, και το δεύτερο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, σημείωσε αντίστοιχη πτώση της τάξης άνω του 10% την περασμένη εβδομάδα. 

Η διολίσθηση της αξίας των κρυπτονομισμάτων έρχεται καθώς τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο σημείωσαν πτώση τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Dow Jones υποχώρησε την Παρασκευή πάνω από 1.000 μονάδες. 

Οι σημαντικές αυτές απώλειες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ήρθαν καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η αύξηση των επιτοκίων που ανακοίνωσε η Fed δεν θα είναι αρκετή για να τιθασεύσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό.

Σήμερα, ορισμένες ασιατικές αγορές κατέγραψαν και πάλι πτώση με τον δείκτη αναφοράς Nikkei της Ιαπωνίας να υποχωρεί κατά περίπου 2%.

Με πληροφορίες από BBC και CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM