Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Σόου Ζι Τσιου, θα μιλήσει την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Εκεί, θα υποστηρίξει πως η δημοφιλής εφαρμογή με τους 150 εκατ. Αμερικανούς πολίτες που είναι συνδρομητές, δεν έχει μοιραστεί - και ούτε θα το κάνει στο μέλλον – πληροφορίες και δεδομένα των χρηστών της με την κινεζική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος δήλωσε: «Το TikTok ποτέ δεν μοιράστηκε, ή έλαβε αίτημα διαμοιρασμού αμερικανικών δεδομένων από την κινεζική κυβέρνηση», είπε ο CEO του TikTok. «Ούτε θα το κάναμε, ακόμα και εάν είχε ζητηθεί», πρόσθεσε.
Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok τονίζει πως η εταιρεία δεν ανήκει και δεν ελέγχεται από καμία κυβέρνηση ή κυβερνητική οντότητα.
TikTok: Σε κρίσιμη κατάσταση η εταιρεία
Ο Σόου Ζι Τσιου δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καθοριστική στιγμή, καθώς ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί βουλευτές επιδιώκουν να απαγορεύσουν την εφαρμογή για λόγους εθνικής ασφάλειας. Το TikTok είχε ανακοινώσει το 2020 ότι είχε 100 εκατ. Αμερικανούς χρήστες.
Ο Τσιου δήλωσε: «Ορισμένοι πολιτικοί έχουν αρχίσει να μιλούν για απαγόρευση του TikTok. Τώρα αυτό μπορεί να αφαιρέσει το TikTok από 150 εκατ. εξ υμών», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι 5 εκατ. αμερικανικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το TikTok για να απευθυνθούν στους πελάτες τους.
Οι επικριτές του TikTok φοβούνται ότι τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών του μπορεί να φθάσουν στα χέρια της κινεζικής κυβέρνησης μέσω της πλατφόρμας. Το TikTok αρνείται κάθε κατηγορία περί κατασκοπίας.
TikTok: Πάνω από 12 χώρες έχουν απαγορεύσει τη χρήση του
Περισσότερες από 12 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν απαγορεύσει πλήρως, μερικώς ή μόνο στον δημόσιο τομέα το TikTok εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.
Τελευταία η Ολλανδία, η οποία καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να αφαιρέσουν την εφαρμογή του TikTok από τα επαγγελματικά τους τηλέφωνα.
Το επαναλαμβανόμενο αυτό φαινόμενο των απαγορεύσεων έχει ιδιαίτερη σημασία πλέον.
Οι περισσότερες από τις απαγορεύσεις που έχουν εισαχθεί περιορίζονται σε συσκευές εργαζομένων του δημόσιου τομέα ή της κυβέρνησης.
Όμως ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιωτικών εταιρειών μπλοκάρει επίσης μονομερώς την εφαρμογή, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας πλήρους απαγόρευσης, εάν οι Κινέζοι ιδιοκτήτες του TikTok δεν πουλήσουν την αμερικανική έκδοση της εφαρμογής.