Η Αλόννησος στη 2η θέση ανάμεσα στους κορυφαίους οικολογικούς προορισμούς του κόσμου

Ένα ελληνικό νησί ανάμεσα στους επτά κορυφαίους οικολογικούς προορισμούς του κόσμου Facebook Twitter
Παραλία στην Αλόννησο - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

Ένα νησί των Σποράδων φιγουράρει ανάμεσα στους επτά κορυφαίους προορισμούς του κόσμου στον τομέα του οικολογικού τουρισμού σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών πρακτόρων, «ABTA Magazine».

Ο λόγος για την Αλόννησο, που έρχεται δεύτερη στην κατάταξη του σχετικού αφιερώματος του περιοδικού. Όπως σημειώνεται οι τρεις λόγοι που οδήγησαν τους ταξιδιωτικούς συντάκτες τού μέσου στην απόφαση να συμπεριλάβουν στην κατάταξη το νησί είναι η λειτουργία του μεγαλύτερου φυσικού θαλάσσιου πάρκου της Μεσογείου στην περιοχή της Αλοννήσου, το πρόσφατο άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας, καθώς και η απόφαση του δήμου να καταργήσει πρώτος, το 2015, τις πλαστικές σακούλες στο νησί.

«Η σπουδαία αυτή διάκριση δεν ωφελεί μόνο την Αλόννησο αλλά και όλη την Ελλάδα. Προκειμένου, όμως, η διεθνής αναγνωρισιμότητα να μετατραπεί σε πραγματική ζήτηση και να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα, χρειάζονται ουσιώδη αναπτυξιακά κίνητρα. Στην κατεύθυνση αυτή, ο δήμος κατέθεσε πρόσφατα συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα το ναυάγιο της Περιστέρας, που αποτελεί πλέον σύμβολο του εθνικού καταδυτικού τουρισμού μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Η λίστα «φιλοξενεί» ακόμη έξι προορισμούς από Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και Ωκεανία. Την κορυφή καταλαμβάνει η Κόστα Ρίκα με το εθνικό πάρκο και το προστατευόμενο «δάσος σύννεφου», στη δεύτερη θέση είναι η Αλόννησος ως μοναδικός ελληνικός προορισμός της κατάταξης και ακολουθούν η Κοπεγχάγη με τις περιβαλλοντικές καινοτομίες της, το Σαν Φρανσίσκο ως μία από τις πλέον φιλικές πόλεις του κόσμου για το περιβάλλον, η Μοορέα της Γαλλικής Πολυνησίας για τα μέτρα προστασίας της θαλάσσιας ζωής, η Κένυα για τη στρατηγική διάσωσης της άγριας πανίδας και τέλος η Σλοβενία για τη σύνδεση φύσης, τουρισμού και προστασίας του περιβάλλοντος που έχει επιτύχει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM