Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής

Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Η Ελλάδα μπορεί να κινείται στους ρυθμούς των εκλογών 2023, αλλά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση και για τις ευρωεκλογές 2024. 

Σήμερα, οι πρεσβευτές των 27 χωρών- μελών της ΕΕ όρισαν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ευρωεκλογών 2024, από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου της επόμενης χρονιάς. Κάθε χώρα, θα επιλέξει την ημέρα που θα κληθούν οι ψηφοφόροι στις κάλπες, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. 

Οι ευρωεκλογές διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια και πέρα από τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιλέγονται και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Κομισιόν. 

«Η δημοκρατία της ΕΕ είναι πιο σημαντική από ποτέ σήμερα. Η ψήφος σας μετράει, θα κρίνει την κατεύθυνση που θα πάρει η Ένωσή μας, θα κρίνει ποια Ευρώπη θέλετε να δείτε», δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στο μήνυμά της, μετά την ανακοίνωση των ημερομηνιών που θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές 2024. 

«Η ΕΕ δεν είναι τέλεια, εξελίσσεται διαρκώς. Ο κόσμος αλλάζει κι εμείς πρέπει να αλλάξουμε μαζί του. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή», επεσήμανε ακόμη και απευθυνόμενη στους πολίτες τόνισε: «Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας. Μην αφήσετε κάποιον άλλο να επιλέξει για εσάς». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM