Το Facebook απέκλεισε τον στρατό της Μιανμάρ από την πλατφόρμα- Και στο Instagram

Το Facebook απέκλεισε τον στρατό της Μιανμάρ από την πλατφόρμα- Και στο Instagram Facebook Twitter
EPA
0

Το Facebook ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε στον στρατό της Μιανμάρ να χρησιμοποιεί τόσο αυτή την πλατφόρμα όσο και στο Instagram, ενώ συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις έπειτα από το στρατιωτικό πραξικόπημα.

«Τα γεγονότα μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένης της θανάσιμης βίας, επίσπευσε την ανάγκη για μία τέτοια απαγόρευση», ανέφερε το Facebook σε blog. Η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή.

«Πιστεύουμε ότι είναι υπερβολικά μεγάλοι οι κίνδυνοι αν επιτραπεί ο στρατός της Μιανμάρ στο Facebook και το Instagram», ανέφερε ακόμη η εταιρεία, που ανακοίνωσε ότι θα αποκλείσει από τις πλατφόρμες της και όλες τις οντότητες που σχετίζονται με τον στρατό της χώρας.

  

Η απόφαση για τον αποκλεισμό του στρατού λήφθηκε λόγω «εξαιρετικά σφοδρών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ξεκάθαρου κινδύνου για μελλοντική βία, που θα ξεκινήσει από τον στρατό στη Μιανμάρ» όπως και εξαιτίας του ιστορικού του στρατού στην παραβίαση των κανονισμών του Facebook.

Η απαγόρευση αφορά τον στρατό, τις υποομάδες του, τα ελεγχόμενα από τον στρατό ΜΜΕ, όπως και τα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας, Συνόρων, που είναι υπό τον απευθείας στρατιωτικό έλεγχο.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM