«Φρένο» από UNESCO στον Ερντογάν: Χρειάζεται η έγκρισή μας για να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά

«Φρένο» από UNESCO στον Ερντογάν: Χρειάζεται η έγκρισή μας για να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά Facebook Twitter
3

«Φρένο» στις αξιώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί βάζει η UNESCO, που τονίζει πως για την αλλαγή του ονόματος χρειάζεται πρώτα η έγκρισή της. 

Πηγή του Οργανισμού δήλωσε στο Sputnik πως προκειμένου να προχωρήσει μια τέτοια απόφαση θα πρέπει απαραιτήτως να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί.

«Οι αποφάσεις που αφορούν την εφαρμογή της Σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς λαμβάνονται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιά. Εάν μία χώρα έχει υπογράψει τη σύμβαση και θέλει να αλλάξει το όνομα ενός μνημείου, θα πρεπε να υποβάλει την πρότασή της προς έγκριση στην επιτροπή. Η UNESCO κάνει προετοιμασίες για το έργο της επιτροπής, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει επ' ουδενί τις αποφάσεις της», ανέφερε η πηγή.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζοντας τις προκλήσεις με την Αγιά Σοφιά, σε προεκλογική του συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη «μετονόμασε» και την Πόλη σε «Ισλάμ μπολ« (άφθονο Ισλάμ) και εξέφρασε την πρόθεσή του να μετατρέψει σε τζαμί το εμβληματικό μνημείο.

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί στο κέντρο

Συγγενείς και φίλοι των θαμώνων που αγνοούνται, παρέμειναν όλο το βράδυ έξω από το κέντρο με την ελπίδα να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους που βρίσκονταν παρόντες όταν κατέρρευσε η οροφή στο Jet Set
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η Αγια-Σοφιά γνωστή και ως ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή Μεγάλη Εκκλησία.Έλληνες αρχιτέκτονες ήταν Ισίδωρος ο Μιλήσιος και Ανθέμιος ο Τραλλιανός. Αρα Ερντογάν στο μάθημα ιστορίας παίρνεις βαθμο 0.
Τσίμπησε και η UNESCO με το παραλήρημα του Ερντογάν. Την επόμενη που θα στραβώσει ο Σουλτάνος θα πει ότι θα την κατεδαφίσει για υλικά. Να χτίσει μια ίδια, όμως, δεν μπορεί (εδωσεθελωκαβουρα).
Πηγή του Οργανισμού δήλωσε στο Sputnik πως προκειμένου να προχωρήσει μια τέτοια απόφαση θα πρέπει απαραιτήτως να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί. Πηγή: www.lifo.grΟι ''Έλληνες'' διεθνιστές πάντως δεν έχουν κανένα πρόβλημα!