Live

Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 17.000 οι νεκροί - Μειώθηκαν για πρώτη φορά οι νοσηλευόμενοι

Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 17.000 οι νεκροί - Μειώθηκαν για πρώτη φορά οι νοσηλευόμενοι Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 17.167 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα απόψε ο Γενικός Διευθυντής των υπηρεσιών υγείας.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία παρουσιάζουν μείωση. Πιο αναλυτικά, 10.643 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία και 6.524 σε οίκους ευγηρίας. Οι αριθμοί αυτοί συνιστούν μεγάλη αύξηση (+1.428 νεκροί) σε σύγκριση με τον απολογισμό της Τρίτης, όμως το γεγονός αυτό εξηγείται από την «αναθεώρηση» των στοιχείων, εξήγησε ο Ζερόμ Σαλμόν.

Ο αριθμός των ασθενών είναι μειωμένος κατά 513 ανθρώπους, επειδή πολλοί ασθενείς ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο. «Είναι η πρώτη μείωση και πρέπει να χαιρετίσουμε» αυτό το γεγονός, είπε ο Σαλμόν κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική συνεχίζει επίσης να μειώνεται (-273 σήμερα), για έβδομη ημέρα. Ωστόσο παραμένει ακόμη υψηλός, στους 6.457 ανθρώπους.

Στα 110 δισεκ. ευρώ τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας 

Η γαλλική κυβέρνηση αύξησε το αναμενόμενο κόστος των μέτρων της για τη στήριξη της οικονομίας κατά την κρίση του κορονοϊού στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της. «Θα πάμε από τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ σ' ένα πρώτο σχέδιο οικονομικής στήριξης ... στα περίπου 110 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Μπρουνό Λεμέρ στον ραδιοσταθμό RTL, επιβεβαιώνοντας πληροφορία του Reuters. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το πακέτο περιλαμβάνει 20 δισεκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν για βοήθεια σε μεγάλες εταιρείες και δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα προσφερθεί στήριξη και στον όμιλο Air France KLM.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

Live

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM