Γερμανία: Καραντίνα για όποιον επιστρέφει από συγκεκριμένα ελληνικά νησιά

Γερμανία: Καραντίνα για όποιον επιστρέφει από συγκεκριμένα ελληνικά νησιά: «Είναι υψηλού κινδύνου» Facebook Twitter
0

H Γερμανία κατέταξε την Κρήτη, το νότιο Αιγαίο και άλλα ελληνικά νησιά στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. 

«Ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνεται στα ελληνικά νησιά. Γι' αυτό το λόγο, η κυβέρνηση κατατάσσει την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο ως υψηλού κινδύνου περιοχές, κάτι που ισχύει επίσης για Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο», γράφει η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel. 

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Τρίτη, όπως είχε ανακοινώσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ από την Παρασκευή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα νησιά θεωρούνται το επίκεντρο της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξαιτίας της έντονης νυχτερινής ζωής. 

Αυτή η κατηγοριοποίηση έχει συνέπειες για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία και δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Ειδικότερα, όταν επιστρέφουν από χώρες «υψηλού κινδύνου», πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, η οποία ωστόσο μπορεί να διακοπεί ύστερα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ. 

Σημειώνεται ότι δεν είναι υποχρεωτική η καραντίνα για πλήρως εμβολιασμένους και για άτομα που έχουν αναρρώσει από Covid.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM