Γερμανίδα δημοσιογράφος φυλακίστηκε στην Τουρκία - Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί της

Γερμανίδα δημοσιογράφος φυλακίστηκε στην Τουρκία - Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί της Facebook Twitter
1

Γερμανίδα δημοσιογράφος φυλακίστηκε στην Τουρκία - Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί της Facebook Twitter

 

Μια γερμανίδα δημοσιογράφος, η Μεσάλε Τόλου, έχει φυλακιστεί από τα τέλη Απριλίου στην Τουρκία και οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν μαζί της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

«Δεν είχαμε καμία πληροφορία από τις τουρκικές αρχές για τη σύλληψη και στη συνέχεια την προφυλάκισή της. Είναι θλιβερό» , δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ, ο οποίος διευκρίνισε πως δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει καμία «προσωπική επαφή» με τη δημοσιογράφο.

 

«Αυτή η περίπτωση μας ανησυχεί», εκτίμησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ η κράτηση ενός γερμανοτούρκου δημοσιογράφου, του Ντενίζ Γιουτζέλ που κατηγορείται για κατασκοπία, έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και στην Άγκυρα.

 

Σύμφωνα με τα τουρκικά μμε, η νεαρή γυναίκα εργαζόταν για ένα μικρό πρακτορείο ειδήσεων της αριστεράς, το Etkin Haber Ajansi (ETHA), ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να πει αν ήταν δημοσιογράφος ή μεταφράστρια.

 

Γεννημένη στη Γερμανία, τουρκικής καταγωγής, η Τόλου έλαβε τη γερμανική υπηκοότητα το 2007, σύμφωνα με τα γερμανικά μμε.

 

Ήταν μέλος μιας ομάδας 16 ανθρώπων που συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εναντίον ακτιβιστών της αριστεράς, προφανώς σε σχέση με τις διαδηλώσεις που προγραμματίζονταν για την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τα τουρκικά μμε.

 

 

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι συνελήφθη στις 30 Απριλίου και προφυλακίστηκε στις 6 Μαΐου και πως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ενημερωθεί από τους τούρκους ομολόγους τους.

 

Συνολικά, έξι Γερμανοί που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές δεν έχουν πρόσβαση σε διπλωματική βοήθεια αυτή την ώρα, υπογράμμισε ακόμη ο εκπρόσωπος.

 

Η περίπτωση της νεαρής γυναίκας, καθώς και των άλλων Γερμανών που κρατούνται στην Τουρκία, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο περιθώριο μιας διάσκεψης χθες στο Λονδίνο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM
Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια