Χούτι: «Στο στόχαστρο όσα πλοία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ»

Χούτι: «Στο στόχαστρο όσα πλοία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου των ανταρτών Χούτι / EPA
0

Σε νέες απειλές προχώρησαν οι Χούτι, τονίζοντας πως θα πλήττουν πλοία σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός της εμβέλειας των όπλων τους.

Αναλυτικότερα ο στρατιωτικός εκπρόσωπός των Χούτι Γιαχία Σαρέα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τηλεόραση, προειδοποίησε πως θα βάζουν στο στόχαστρο πλοία τα οποία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός της εμβέλειάς τους. «Θα βάζουμε στο στόχαστρο όποια πλοία κατευθύνονται σε ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο Θάλασσα, σε όποια περιοχή είμαστε ικανοί να φτάσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από τον Νοέμβριο του 2023 ο Χούτι έχουν εξαπολύσει πλήθος επιθέσεων με drones και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, το στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ αλλά και τον Κόλπο του Άντεν. Οι επιθέσεις αυτές είναι ένδειξη της στήριξής τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Αρκετές μάλιστα είναι οι ναυτιλιακές εταιρίες που λόγω των επιθέσεων, εκτρέπουν τα πλοία τους γύρω από τη νότια Αφρική, ακολουθώντας μια πιο χρονοβόρα και ακριβότερη διαδρομή, για την ασφάλειά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM