Η Ελβετία καθυστερεί την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca: «Θέλουμε νέες μελέτες»

Η Ελβετία καθυστερεί την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca: «Θέλουμε νέες μελέτες» Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / GETTY IMAGES
0

Επιπλέον μελέτες για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19, ζητάει η ελβετική αρχή φαρμάκων, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση άδειάς του.

«Τα δεδομένα που έχουν υποβληθεί και μελετηθεί έως σήμερα είναι ακόμη ανεπαρκή προκειμένου να επιτρέψουμε τη χορήγηση μιας άδειας. Επομένως, δεδομένα που θα προκύψουν από νέες μελέτες απαιτούνται προκειμένου να αξιολογήσουμε περαιτέρω την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα», γράφει η Swissmedic σε σχετική ανακοίνωση, κι ενώ το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί σε διάφορες χώρες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που εξέτασε έως σήμερα, η συμβουλευτική επιτροπή HMEC (Human Medicines Expert Committee) της Swissmedic εκτίμησε, στην έκτακτη συνεδρίασή της της 2ας Φεβρουαρίου του 2021 πως τα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στοιχεία δεν επιτρέπουν ακόμη να καταλήξουμε σε μια θετική έκθεση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους» αυτού του εμβολίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Swissmedic ζητάει επιπλέον δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα, που θα προκύψουν από μια μελέτη της φάσης 3, η οποία διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

«Μόλις τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα, μια άδεια περιορισμένης διάρκειας ενδέχεται να εκδοθεί στο πλαίσιο μιας διαδικασίας με τη συνεχή υποβολή δεδομένων».

Η Swissmedic έχει ήδη εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna. Η εκστρατεία εμβολιασμού ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου στην Ελβετία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM