Η Γαλλία απαγορεύει την βάρβαρη μαζική σφαγή αρσενικών νεοσσών κοτόπουλων

Η Γαλλία απαγορεύει την βάρβαρη μαζική σφαγή αρσενικών νεοσσών κοτόπουλων Facebook Twitter
Εκατομμύρια αρσενικά κοτόπουλα θεωρούνται άχρηστα και πεθαίνουν με βάρβαρο τρόπο σε μηχανήματα διαμελισμού
1

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τις αμφιλεγόμενες αλλά ευρέως διαδεδομένες πρακτικές εξόντωσης ζωντανών αρσενικών νεαρών κοτόπουλων και τον ευνουχισμό χοίρων χωρίς αναισθησία, σε μια κίνηση που επικροτήθηκε από τους ακτιβιστές για την καλή διαβίωση των ζώων.

Περίπου 7 δισεκατομμύρια νεογέννητα κοτόπουλα θεωρούνται ανεπιθύμητα επειδή δεν παρέχουν ούτε κρέας ούτε αυγά, και καταστρέφονται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι νεοσσοί εξοντώνονται με αέριο ή ρίχνονται ζωντανοί σε μεγάλα μηχανήματα με λεπίδες που τους διαμελίζουν και τους πολτοποιούν. Η Γαλλία θα είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα απαγορεύσουν τη μαζική σφαγή νεοσσών με οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους, ξεκινώντας από το επόμενο έτος.

«Από τα τέλη του 2021, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Didier Guillaume την Τρίτη στο Παρίσι, καθώς ανακοίνωσε το μέτρο. Ο Guillaume δήλωσε ότι ελπίζει πως σύντομα θα βρεθεί μια μέθοδος που θα επέτρεπε στους αγρότες να προσδιορίσουν το φύλο ενός εμβρύου κοτόπουλου στο αυγό πριν εκκολαφθεί. Οι ερευνητές εργάζονται εδώ και χρόνια για τη χάραξη μιας βιώσιμης μεθόδου, αλλά μέχρι σήμερα, η επιστήμη απαιτεί τη διάτρηση κάθε αυγού για τη λήψη δειγμάτων, μια τεχνική που δεν είναι οικονομικά βιώσιμη σε βιομηχανική κλίμακα.


Η Ελβετία απαγόρευσε την εξόντωση κοτόπουλων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, αν και ήταν μια σπάνια πρακτική. Η Γερμανία, όπου 45 εκατ. αρσενικοί νεοσσοί γεννιούνται κάθε χρόνο, απαγόρευσαν επίσης την πρακτική, αλλά ένα ανώτατο διοικητικό δικαστήριο αποφάσισε τον Ιούνιο ότι η σφαγή θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί μια μέθοδος για τον προσδιορισμό του φύλου ενός εμβρύου στο αυγό.

Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα εργαστούν από κοινού για να τερματίσουν τη σφαγή κοτόπουλων Μια οδηγία της ΕΕ από το 2009 επιτρέπει την πρακτική εφόσον προκαλεί «άμεσο θάνατο» σε νεοσσούς ηλικίας μικρότερης των 72 ωρών. Επίσης, από το επόμενο έτος, ο Guillaume ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα απαιτήσει αναισθησία σε χοίρους που ευνουχίζονται. Η στείρωση γίνεται για να βοηθήσει τα ζώα σφαγής να αναπτυχθούν και να αποτρέψει μια ισχυρή οσμή που αποκτά το λιπαρό κρέας.

Η Γαλλία υπερηφανεύεται για τις βιομηχανίες κρέατος και πουλερικών της, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ παραγωγών και ακτιβιστών που ζητούν ριζικές αλλαγές στις μεθόδους καλλιέργειας. Μια σειρά από κρεοπωλεία έχουν βανδαλιστεί από ακτιβιστές που λένε ότι το να τρώμε κρέας είναι μια ανήθικη παραβίαση των δικαιωμάτων άλλων ειδών.

Κάποιες ομάδες ακτιβιστών εμφανίζονται ωστόσο επιφυλακτικές με τα μέτρα καθώς εκτιμούν πως δεν είναι αρκετά. Δηλώνουν ότι ο πραγματικός στόχος πρέπει να είναι να σταματήσει ο ευνουχισμός των χοίρων συνολικά και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι ο Guillaume δεν ανακοίνωσε την απαγόρευση των αυγών από κοτόπουλα που έχουν εκτραφεί σε κλουβιά. Από την πλευρά του, η ομάδα L214, η οποία αντιτίθεται σε όλη την κατανάλωση κρέατος, δήλωσε ότι τα μέτρα ήταν «μη φιλόδοξα» και «δεν αντιμετωπίζουν τα βασικά προβλήματα». «Δεν υπάρχει τίποτα για τις συνθήκες σφαγής ούτε για το πώς να περιοριστεί η εντατική κτηνοτροφία», ανέφερε. Μια δημοσκόπηση τον Ιανουάριο διαπίστωσε ότι τα τρία τέταρτα των Γάλλων δεν πίστευαν ότι η κυβέρνηση έκανε αρκετά για την προστασία των ζώων.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλγαρία: 4 άστεγοι κάηκαν ζωντανοί μέσα σε βαγόνι - Έγιναν δύο συλλήψεις

Διεθνή / Βουλγαρία: 4 άστεγοι κάηκαν ζωντανοί μέσα σε βαγόνι - Έγιναν δύο συλλήψεις

Το περιστατικό σημειώθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Σόφιας, με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας - Δύο άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια