Η ιστοσελίδα sugar daddies καταδικάστηκε για προώθηση της πορνείας

Η ιστοσελίδα sugar daddies καταδικάστηκε για προώθηση της πορνείας Facebook Twitter
0

Ένας ιδιοκτήτης σελίδας για sugar daddies καταδικάστηκε για προώθηση πορνείας από δικαστήριο του Βελγίου.

Ο Νορβηγός επιχειρηματίας, που βρίσκεται πίσω από σελίδα γνωριμιών καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή, για προώθηση πορνείας. Η ποινή στον Sigurd Vedal, τον χρηματοδότη της σελίδας RichMeetBeautiful, που συνδέει μεγαλύτερους ηλικιακά άνδρες με νέες γυναίκες, ανακοινώθηκε από δικαστήριο του Βελγίου. Στον Sigurd Vedal, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 24.000 ευρώ και στην εταιρεία του πρόστιμο ύψους 240.000 ευρώ. Η ιστοσελίδα προκάλεσε σκάνδαλο το 2017 μετά τη διαφήμιση της σε Βελγικά Πανεπιστήμια. 

Κινητές διαφημιστικές πινακίδες της εταιρείας εμφανίστηκαν σε χώρους κοντά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών ενθαρρύνοντας τις φοιτήτριες να εγγραφούν στη υπηρεσία για να προσκομίσουν οικονομικά οφέλη. Πλάι σε σεξουαλικές εικόνες, οι διαφημίσεις καλούσαν τις φοιτήτριες να «βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους» ή να έχουν «μηδενικό φοιτητικό δάνειο», βγαίνοντας με έναν sugar daddy, ένας όρος που χρησιμοποιείται για τους μεγαλύτερους ηλιακά άνδρες που ενδιαφέρονται να βγαίνουν με νεότερες γυναίκες. Παρόμοιες διαφημίσεις προκάλεσαν σάλο στην Γαλλία. Εκεί διαφήμιζαν «ρομαντισμό, πάθος και μηδενικό φοιτητικό δάνεια». Στην Γαλλία ο Sigurd Vedal κατηγορείται για μαστροπεία. 

Στην περίπτωση του Βελγίου, οι διαφημιστικές πινακίδες κατασχέθηκαν, αφότου το πανεπιστήμιο διαμαρτυρήθηκε στις αρχές. Στη συνέχεια ο Vedal κατηγορήθηκε για «υποκίνηση σε ακολασία και πορνεία». Ο Vedal υποστήριξε πως τόσο εκείνος όσο και η εταιρεία του προσπαθούσαν να διευκολύνουν ένα «ασυνήθιστο ραντεβού». Τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Vedal ανέφερε, σύμφωνα με την βελγική De Standaard, πως δεν θα τον πείραζε αν η κόρη του έκανε εγγραφή στην ιστοσελίδα «αν το ήθελε και το ήθελε γιατί επιθυμούσε να ξεκινήσει μια πραγματική σχέση». 

Οι κατήγοροι, ωστόσο, υποστήριξαν πως ο σκοπός της σελίδας ήταν σαφής. «Ακόμα και αν χρησιμοποιήθηκαν διφορούμενες λέξεις, όλοι ήξεραν περί τίνος πρόκειται. Υπάρχουν ημίγυμνες γυναίκες στη σελίδα, δεν υπάρχουν φωτογραφίες ζευγαριών σε εστιατόρια. Οι φοιτήτριες μειώνονταν σε σεξουαλικά αντικείμενα που έπρεπε να γδύνονται για τα λεφτά». Το βελγικό RichMeetBeautiful μπλοκαρίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης και οι αρχές διέταξαν να μείνει κλειστό, ωστόσο συνεχίζει να λειτουργεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, στην Ασία και στις ΗΠΑ. Η σελίδα υποστηρίζει πως βοηθάει τους ανθρώπους «να βρίσκουν το ιδανικό ταίρι για μια σχέση που βασίζεται στην αγάπη, τον σεβασμό το πάθος και τη διανόηση» και πλέον στην αρχική του σελίδα αναγράφεται πως η δεν έχει σχέση με sugar daddies. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM