Η Κίνα έγινε η δεύτερη χώρα που βάζει τη σημαία της στη Σελήνη

Η Κίνα έγινε η δεύτερη χώρα που βάζει τη σημαία της στη Σελήνη Facebook Twitter
EPA/CHINA NATIONAL SPACE ADMINISTRATION
0

Η Κίνα έγινε η δεύτερη χώρα στην ιστορία που τοποθετεί τη σημαία της στη Σελήνη, πέντε δεκαετίες από τη στιγμή που τοποθετήθηκε εκεί η αστερόεσσα των ΗΠΑ.

Η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε φωτογραφίες με τη σημαία της χώρας στη Σελήνη. Πρόκειται για φωτογραφίες που τράβηξε η κάμερα του Chang'e-5, πριν από την «αναχώρησή» του από τη Σελήνη για την επιστροφή στη Γη.

Το εν λόγω διαστημικό ρομποτικό σκάφος μεταφέρει τα πρώτα δείγματα σεληνιακών πετρωμάτων που συλλέγονται από το φεγγάρι έπειτα από τέσσερις δεκαετίες. Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη χώρα που τοποθετεί τη σημαία της στη Σελήνη, κατά τη διάρκεια της επανδρωμένης αποστολής Apollo 11, to 1969. Άλλες πέντε αμερικανικές σημαίες τοποθετήθηκαν από αποστολές που έγιναν στη συνέχεια, έως το 1972.

Η Κίνα έχει ρίξει δισεκατομμύρια στο διαστημικό πρόγραμμα, που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις της, ελπίζοντας να στείλει τελικά επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Το 2019 έγινε η πρώτη χώρα που σκάφος της προσσεληνώθηκε στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης.

Αν η αποστολή του Chang'e-5 ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Κίνα θα γίνει μόλις η τρίτη χώρα που έχει συλλέξει δείγματα από τη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή αυτού του είδους μετά το Luna 24 των Σοβιετικών το 1976.

Σχεδιασμός προέβλεπε ότι το κινεζικό σκάφος θα συλλέξει δείγματα βάρους 2 κιλών, από μία περιοχή της Σελήνης που δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο έως τώρα, που ονομάζεται Ωκεανός των Καταιγίδων. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι το Chang'e-5 θα βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα πόσο κράτησε η ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σελήνης και πότε «χάθηκε» το μαγνητικό πεδίο της.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση του Μπέρνι Σάντερς στο Λος Άντζελες με χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ

Διεθνή / Συγκέντρωση του Μπέρνι Σάντερς στο Λος Άντζελες με χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ

Ο Σάντερς, που ψηφίζει με τους Δημοκρατικούς αλλά παραμένει ανεξάρτητος, δίνει στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού κόμματος μια φωνή σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η πολιτική ρευστότητα
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι Φινλανδοί νιώθουν τόσο καλά με τη ζωή τους – Η νέα κατάταξη με τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

Διεθνή / Γιατί οι Φινλανδοί νιώθουν τόσο καλά με τη ζωή τους – Η νέα κατάταξη με τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

Η Φινλανδία και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες συγκαταλέγονται σταθερά μεταξύ των πιο ασφαλών, προοδευτικών και κοινωνικά σταθερών κρατών του πλανήτη
LIFO NEWSROOM