Η Κίνα έγινε η δεύτερη χώρα στην ιστορία που τοποθετεί τη σημαία της στη Σελήνη, πέντε δεκαετίες από τη στιγμή που τοποθετήθηκε εκεί η αστερόεσσα των ΗΠΑ.
Η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε φωτογραφίες με τη σημαία της χώρας στη Σελήνη. Πρόκειται για φωτογραφίες που τράβηξε η κάμερα του Chang'e-5, πριν από την «αναχώρησή» του από τη Σελήνη για την επιστροφή στη Γη.
Το εν λόγω διαστημικό ρομποτικό σκάφος μεταφέρει τα πρώτα δείγματα σεληνιακών πετρωμάτων που συλλέγονται από το φεγγάρι έπειτα από τέσσερις δεκαετίες. Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη χώρα που τοποθετεί τη σημαία της στη Σελήνη, κατά τη διάρκεια της επανδρωμένης αποστολής Apollo 11, to 1969. Άλλες πέντε αμερικανικές σημαίες τοποθετήθηκαν από αποστολές που έγιναν στη συνέχεια, έως το 1972.
Η Κίνα έχει ρίξει δισεκατομμύρια στο διαστημικό πρόγραμμα, που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις της, ελπίζοντας να στείλει τελικά επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Το 2019 έγινε η πρώτη χώρα που σκάφος της προσσεληνώθηκε στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης.
Αν η αποστολή του Chang'e-5 ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Κίνα θα γίνει μόλις η τρίτη χώρα που έχει συλλέξει δείγματα από τη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή αυτού του είδους μετά το Luna 24 των Σοβιετικών το 1976.
Σχεδιασμός προέβλεπε ότι το κινεζικό σκάφος θα συλλέξει δείγματα βάρους 2 κιλών, από μία περιοχή της Σελήνης που δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο έως τώρα, που ονομάζεται Ωκεανός των Καταιγίδων. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι το Chang'e-5 θα βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα πόσο κράτησε η ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σελήνης και πότε «χάθηκε» το μαγνητικό πεδίο της.