Η κρίση χτυπά αλύπητα (και) τους Βασιλείς

Η κρίση χτυπά αλύπητα (και) τους Βασιλείς Facebook Twitter
2

Η κρίση αναγκάζει τον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος να αποχωριστεί το γιοτ του, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο ισπανικός βασιλικός οίκος, το συντήρησης του σκάφους δεν είναι πλέον συμβατό με τη λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα.

«Ο βασιλιάς αποφάσισε να γίνουν όλες οι ενέργειες για την εκχώρηση στις υπηρεσίες της Εθνικής Κληρονομιάς του γιοτ Fortuna, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 21 εκατομμύρια ευρώ» , δήλωσε εκπρόσωπος του βασιλικού οίκου.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, το κόστος για να γεμίσει η δεξαμενή του πλοίου ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Κληρονομιάς, η οποία διαχειρίζεται την περιουσία του μονάρχη, πρέπει να εγκρίνει την πώληση του Fortuna στην ισπανική κυβέρνηση, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κρατήσει ή θα το πουλήσει.

Το Fortuna, μήκους 41,5 μέτρων, προσφέρθηκε στο βασιλιά το 2000 από μια ομάδα επιχειρηματιών, μέσω του Ιδρύματος για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό των Βαλεαρίδων Νήσων, για να εξασφαλιστεί ότι θα περάσει τις διακοπές του στα νησιά, και ως εκ τούτου την προώθηση της τουριστικής εικόνας των νησιών αυτών.

Ο 75χρονος Χουάν Κάρλος χρησιμοποιεί ελάχιστα το γιοτ με τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2012.

Η δημοτικότητα του βασιλιά Χουάν Κάρλος πέφτει κατακόρυφα λόγω σκανδάλων, μεταξύ των οποίων μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται ο γαμπρός του Ινάκι Ουνταγκαρίν.

Πηγή: Euronews

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM