Η «λαβωμένη» British Airways πουλά έργα τέχνης από τη συλλογή της - Προς ενίσχυση της ρευστότητάς της

Η «λαβωμένη» British Airways πουλά έργα τέχνης από τη συλλογή της - Προς ενίσχυση της ρευστότητάς της Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η British Airways αναμένεται να βγάλει στο σφυρί τουλάχιστον δέκα έργα τέχνης από τη μεγάλη συλλογή της, στην προσπάθεια να συγκεντρώσει κάποια εκατομμύρια λίρες προς ενίσχυση της ρευστότητάς της, μετά το τεράστιο πλήγμα που υπέστη από την πανδημία κορωνοϊού.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις από τον πολιτικό κόσμο για τα σχέδια περικοπής 12.000 θέσεων εργασίας. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι της εταιρείας, με το στόλο της καθηλωμένο, χωρίς έσοδα και με την επιβατική κίνηση να αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, οι απολύσεις κρίνονται αναπόφευκτες.

Η συλλογή της ΒΑ περιλαμβάνει έργα των Damien Hirst, Peter Doig, Bridget Riley. Η πώληση κάποιων από τους σπουδαίους πίνακες -που συνήθως κοσμούν τα lounge πρώτης κατηγορίας της εταιρείας σε αεροδρόμια- ήταν μια ιδέα ενός εργαζόμενου του προσωπικού, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή.

Όπως τόνισε στο Reuters η ίδια πηγή, η αξία τουλάχιστον ενός από τα έργα τέχνης αυτά ξεπερνά το 1 εκατομμύριο λίρες.

Ο Άλεξ Κρουζ, διευθύνων σύμβουλος της British Airways τόνισε την περασμένη εβδομάδα πως με τα έξοδα της μητρικής εταιρείας IAG που φτάνουν τα 178 εκατ. λίρες εβδομαδιαίως, δεν μπορεί να διασφαλίσει την επιβίωση της ΒΑ, καλώντας τα συνδικάτα να δεσμευτούν για τη μείωση θέσεων εργασίας.

Ο όμιλος IAG, που κατέχει μεταξύ άλλων την Iberia και την Vueling, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι έλαβε αυτήν την απόφαση με δεδομένο ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν οι αερομεταφορές επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM