Η Μουσουλμάνα που κατηγορήθηκε για αδιαφορία δίπλα σε τραυματία της επίθεσης στο Λονδίνο εξηγεί τη στάση της

Η Μουσουλμάνα που κατηγορήθηκε για αδιαφορία δίπλα σε τραυματία της επίθεσης στο Λονδίνο εξηγεί τη στάση της Facebook Twitter
5

Δεκάδες φωτογραφίες που απαθανατίζουν την στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης αλλά και τον θλιβερό της απόηχο στην βρετανική πρωτεύουσα έχουν κυκλοφορήσει στο ίντερνετ από προχθές, αλλά μία ξεχώρισε για τους λάθος λόγους αφού έγινε βορά στα χέρια των ακροδεξιών με αφορμή την Μουσουλμάνα που απεικονίζει.

Σε μία από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Jamie Lorriman στη γέφυρα Ουεστμίνιστερ, λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και άφησε δεκάδες τραυματίες, έχει απαθανατιστεί μια Μουσουλμάνα να κοιτά το κινητό της τηλέφωνο και να περπατά ενώ πίσω της οι υπόλοιποι συγκεντρώνονται πάνω από τον τραυματισμένο άνθρωπο που είναι στο έδαφος. Κάποια μίντια και χρήστες των social media τη χρησιμοποίησαν με σκοπό να παρουσιαστεί ως μια μουσουλμάνα που αγνοεί τον τραυματισμένο άνθρωπο και προχωρά όλο απάθεια μετά την επίθεση στο Λονδίνο.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η γυναίκα που άθελά της πυροδότησε εκ νέου την τεράστια διαμάχη ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, αποφάσισε να μιλήσει και να εξηγήσει την στάση της, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητά της. 

Εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Tell MAMA ανέφερε πως η νεαρή γυναίκα επικοινώνησε μαζί τους μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί με την φωτογραφία της για να προβεί σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με την Tell MAMA, αυτά ήταν τα όσα φέρεται να δηλώνει:

«Είμαι εντελώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη για το πώς μια φωτογραφία μου έκανε τον γύρω των social media. Σε όσους ερμήνευσαν και σχολίασαν σχετικά με το ποιες ήταν οι σκέψεις μου εκείνη την στιγμή τρόμου και απελπισίας, θα ήθελα όχι μόνο να πω ότι είμαι συντετριμμένη έχοντας γίνει μάρτυρας του απόηχου μιας τρομοκρατική επίθεσης που σοκάρει σε βαθμό να νιώθεις μουδιασμένος, αλλά πως χρειάστηκε επίσης να διαχειριστώ το σοκ του να δω μια φωτογραφία μου να χρησιμοποιείται στα social media από ανθρώπους που δεν κατάφεραν να δουν πέρα από την ενδυμασία μου, που έβγαλαν συμπεράσματα βασισμένα στο μίσος και την ξενοφοβία. 

»Οι σκέψεις μου αυτή τη στιγμή είναι λύπη, φόβος και ανησυχία. Αυτό που δεν δείχνει η φωτογραφία είναι πως χρειάστηκε να μιλήσω με άλλα θύματα για να προσπαθήσω να καταλάβω τι ακριβώς είχε συμβεί, να δω αν μπορούσα να τους βοηθήσω κάπως, παρόλο που ήδη υπήρχε αρκετός κόσμος εκεί για να φροντίζει τους τραυματίες. Μετά αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο την οικογένειά μου για να τους ενημερώσω πως είμαι καλά και πως επέστρεφα σπίτι από τη δουλειά, ενώ βοήθησα μια κυρία λίγο παρακάτω να φτάσει στον σταθμό του μετρό στο Waterloo. 

»Οι σκέψεις μου είναι σε όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Jamie Lorriman, τον φωτογράφο που τράβηξε το στιγμιότυπο, που με υπερασπίστηκε δημοσίως». 

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ μετανάστευσης σε ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου το 2023

Διεθνή / Ρεκόρ μετανάστευσης σε ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου το 2023

Ανάλυση της Goldman Sachs έδειξε ότι η μόνιμη και νόμιμη μετανάστευση ευθύνεται για το σύνολο σχεδόν της αύξησης της απασχόλησης στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Με ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς Κάρολος στο επίσημο πορτρέτο για τα γενέθλιά του

Διεθνή / Με ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς Κάρολος στο επίσημο πορτρέτο για τα γενέθλιά του

Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Ουίλιαμ ευχήθηκαν στον βασιλιά Κάρολο για τα 76α γενέθλιά του - «Annus Horribilis» το 2024 για τον Βρετανό μονάρχη, η μάχη με τον καρκίνο του ίδιου και της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Βέλγιο: Δεκάδες γυναίκες γδύθηκαν μπροστά από την πρεσβεία του Ιράν ζητώντας την απελευθέρωση της Ahoo Daryaei

Διεθνή / Βέλγιο: Δεκάδες γυναίκες έβγαλαν τα ρούχα τους στην πρεσβεία του Ιράν για την απελευθέρωση της Ahoo Daryaei

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όλες τις καταπιεσμένες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Ahoo Daryaei, και να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωσή της, πρέπει να ενισχύσουμε τη φωνή της και να μην ξεχάσουμε τη δράση της», δήλωσε μία από τις διαδηλώτριες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο παπάρας φωτογράφος τι στης μάνας του κάνει γιά να βοηθείσει?ΤΙΠΟΤΑ.10 να βαράω ,1 να μετράω για τα κοπρόσκυλα των σέλφι,μέλφι,ινστραγγάμικλπ που βλέπουν τηνπροσωπική -χαχαχαχα- ανέλιξη είς βάρος των Πολιτών.Έχεις δεί ποτέ να βοηθούν τα επαρμένα καμεραδάκια?
Αν δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες και τα 'καμεραδάκια' δεν θα έβλεπες ποτέ τίποτα από όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Και αν δεν γνωρίζεις από πρώτες βοήθειες καλύτερα να κοιτάς παρά να χωθείς και να τα κάνεις χειρότερα. Με το δικό σου σκεπτικό, αντί να γράφεις σχόλια, τι κάθεσαι; Πληκτρολόγησε μέσω e-banking και βάλε ένα πενηντάρικο στον τραπεζικό λογαριασμό μίας φτωχής οικογένειας ή ενός βρεφοκομείου.
Εσύ Μαγγελάνε δε γνωρίζεις τι κάνω εγώ.Π.χ. κάποιος πνίγεται,πετάω το κινητό και βουτώ στη θάλασσα να τον σώσω.Εσύ γουστάρεις τη φωτό του γύπα μπροστά το παιδάκι στην Αφρική να περιμένει να πεθάνει.Το ίδιο έκανε και ο φωτογράφος.Περίμενε....
Η γυναίκα είναι εμφανώς σοκαρισμένη. Αν ήμουν στη θέση της και εγώ θα έστελνα αμέσως μήνυμα στους συγγενείς μου να ειδοποιήσω ότι είμαι καλά. Επίσης, καλό είναι να βοηθάμε, αλλά είναι τελείως ουτοπικό να περιμένουμε από όλους να φερθούν σαν υπερήρωες υπό την επήρεια σοκ. Θυμάμαι έναν πατέρα να μας λέει πώς ενώ είχε κάνει σεμινάρια πρώτων βοηθειών, κοιτούσε μουδιασμένος το παιδί του να πνίγεται με φαγητό και στο τέλος του έκανε λάθος τεχνική γιατί ήταν τρομοκρατημένος - το παιδί ευτυχώς δεν έπαθε κάτι.