Η Τερέζα Μέι απείλησε με πρόωρες εκλογές τους αντάρτες στις τάξεις των Τόρις

Η Τερέζα Μέι απείλησε με πρόωρες εκλογές τους αντάρτες στις τάξεις των Τόρις Facebook Twitter
0

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φέρεται να απείλησε τους αντάρτες στις τάξεις του Συντηρητικού Κόμματος ότι θα προκήρυσσε πρόωρες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι εάν κατέρριπταν το σχέδιό της για το Brexit εξαιτίας της εναντίωσής τους στις προτάσεις της για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Βρετανίας, έχουν διεξαχθεί τέσσερις κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια: το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, το 2014· οι βουλευτικές εκλογές του 2015· το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016· και οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου, τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας που είναι αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας απηύθυναν αυτή την προειδοποίηση σε φιλοευρωπαίους πολιτικούς, υπό τους πρώην υπουργούς Στίβεν Χάμοντ και Νίκι Μόργκαν, μερικά λεπτά πριν από μια κρίσιμη ψηφοφορία για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ την Τρίτη.

Η Μέι απέφυγε μόλις και μετά βίας την ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων, κι η πολιτική της μοίρα κρίθηκε από τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ στις τάξεις των Τόρις.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε με 307 ψήφους υπέρ έναντι 301 κατά μια τροπολογία επί του σχεδίου νόμου για το εμπόριο που θα ανάγκαζε την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία για την τελωνειακή σύνδεση με την ΕΕ εάν δεν έχει επιτύχει συμφωνία για το εμπόριο με τις Βρυξέλλες ως την 21η Ιανουαρίου 2019.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM