Οι τουρκικές αρχές θεωρούν, ότι πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο Ρεϊχανλί, κρύβεται μια ακροαριστερή οργάνωση που συνδέεται με τις μυστικές υπηρεσίες του καθεστώτος Άσαντ.
46 νεκροί και 140 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του χτυπήματος στην μεθοριακή τουρκική πόλη.
Η Δαμασκός αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου απηύθυνε κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα για την ανάληψη δράσης κατά του συριακού καθεστώτος
«Από την έρευνα μας προέκυψε ότι αυτή η ακροαριστερή οργάνωση συνδέεται άμεσα με το καθεστώς Άσαντ. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να λάβει μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στις προκλήσεις και την προβοκάτσια του καθεστώτος», τόνισε ο κ. Νταβούτογλου.
Στον απόηχο του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην Αντιόχεια, με βασικό τους αίτημα την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.
Στην τουρκο-συριακή μεθόριο συνυπάρχουν πολλές θρησκευτικές και μειονοτικές ομάδες, ανάμεσα τους και οι Αλεβίτες, που ανήκουν στην ίδια θρησκευτική ομάδα με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την τουρκική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη συριακή σύγκρουση και την εξάπλωση της βίας στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Πηγή: Euronews
σχόλια