Ινδία: Πεινασμένη λεοπάρδαλη περιφερόταν μέσα στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου εργοστασίου οχημάτων

Ινδία: Πεινασμένη λεοπάρδαλη περιφερόταν μέσα στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου εργοστασίου οχημάτων Facebook Twitter
0

Ειδικοί του Τμήματος Άγριας Ζωής κατάφεραν να ναρκώσουν έπειτα από 36 ώρες συνεχούς παρακολούθησης μία λεοπάρδαλη η οποία περιφερόταν άσκοπα μέσα στους χώρους του μεγαλύτερου εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Νέο Δελχί. Η λεοπάρδαλη θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια, πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερη σε μακρινή δασική περιοχή.

 

Η λεοπάρδαλη εντοπίσθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Maruti Suzuki, στην περιοχή Χαργιάνα, την Πέμπτη το πρωί. Μόλις την κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου το κτίριο εκκενώθηκε. Στη συνέχεια κλήθηκαν υπεύθυνοι του Τμήματος Άγριας Ζωής προκειμένου να πιάσουν το άγριο ζώο. Ωστόσο χρειάσθηκαν πάνω από 36 ώρες συνεχούς παρακολούθησης προτού τα καταφέρουν.

 


 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρμόδιοι του Τμήματος Άγριας Ζωής χρησιμοποίησαν ως δόλωμα δύο ζωντανές κατσίκες και ωμό κρέας για να την προσελκύσουν. Επίσης είχαν στη διάθεσή τους τέσσερα κλουβιά, ενώ χρησιμοποίησαν και πυροκροτητές προκειμένου να αναγκάσουν το ζώο να βγει από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Το εργοστάσιο Maruti Suzuki είναι το μεγαλύτερο στην Ινδία, κατασκευάζοντας περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα ετησίως.

 


 

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο περιστατικό στη δυτική πολιτεία του Ρατζαστάν αρμόδιοι του Τμήματος Άγριας Ζωής έπιασαν μία άλλη λεοπάρδαλη που περιφερόταν σε κατοικημένη περιοχή.

 

Όπως λένε οι αρμόδιοι του Τμήματος αυτού, οι λεοπαρδάλεις περιφέρονται σε κατοικημένες περιοχές συνήθως σε αναζήτηση τροφίμων. Ωστόσο η ανθρώπινη παρουσία τις τρομάζει με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε επιθέσεις εναντίον ανθρώπων. Κατά καιρούς τα άγρια αυτά ζώα δέχονται ως αντίποινα επιθέσεις από φοβισμένους χωρικούς, γεγονός που αποδεικνύεται μοιραίο γι 'αυτά.

 

 

Η μαζική αστικοποίηση, η αποψίλωση των δασών, η καταπάτηση των δασικών εκτάσεων, η εξαφάνιση των προστατευμένων ζωνών στα δάση και η εκρίζωση των φαρμακευτικών φυτών είναι μερικοί σημαντικοί λόγοι για την αύξηση των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων στην Ινδία.

 

Στην Ινδία ισχύουν αυστηροί νόμοι για τη θανάτωση άγριων ζώων. Πέρυσι αρμόδιοι του Τμήματος Άγριας Ζωής κλήθηκαν να ναρκώσουν μία λεοπάρδαλη που είχε μπει σε ένα σχολείο στο Μπενγκαλούρου, αφού πρώτα είχε κατασπαράξει έξι ανθρώπους.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM