ΗΠΑ: Η επανακαταμέτρηση ψήφων στο Ουισκόνσιν έδειξε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η επανακαταμέτρηση ψήφων στο Ουισκόνσιν έδειξε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα Μπάιντεν Facebook Twitter
ΗΠΑ: Η επανακαταμέτρηση ψήφων στο Ουισκόνσιν έδειξε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα Μπάιντεν (EPA)
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν και το αποτέλεσμα έδειξε μεγαλύτερο προβάδισμα για τον Μπάιντεν.

Μετά την ανακαταμέτρηση στην κομητεία Μιλγουόκι, ο Μπάιντεν είχε καθαρό κέρδος 132 ψήφων, επί συνόλου σχεδόν 460.000. Συνολικά, στον πρώην αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα δόθηκαν άλλες 257 ψήφοι έναντι επιπλέον 125 του Τραμπ.

Η εκστρατεία του Αμερικανού Προέδρου απαίτησε να γίνει ανακαταμέτρηση στις δύο πολυπληθέστερες κομητείες στο Ουισκόνσιν, που παραδοσιακά αποτελούν οχυρά των Δημοκρατικών, αφού ηττήθηκε στην πολιτεία με διαφορά περίπου 20.000 ψήφων.

Οι δύο διαδικασίες ανακαταμέτρησης θα κοστίσουν 3 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία του Τραμπ. Η κομητεία Ντέιν αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τη δική της αύριο Κυριακή.

Συνολικά, ο Μπάιντεν επικράτησε στις εκλογές εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες — αρκετά περισσότερους από τους 270 που χρειαζόταν — έναντι 232 του Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός κέρδισε επίσης με μεγάλη διαφορά (πάνω από 6 εκατομμύρια) σε αριθμό ψήφων, κάτι πάντως που με δεδομένο το αμερικανικό εκλογικό σύστημα δεν έχει πρακτική αξία.

Ο Τζορτζ Κρίστενσον, αξιωματούχος στην κομητεία Μιλγουόκι, τόνισε μετά την αποπεράτωση της ανακαταμέτρησης ότι «έδειξε αυτό που ξέραμε ήδη: οι εκλογές στην κομητεία Μιλγουόκι είναι δίκαιες, διαφανείς, ακριβείς και ασφαλείς».

Η εκστρατεία του Τραμπ σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνολικά στην πολιτεία Ουισκόνσιν, αλλά ο χρόνος εξαντλείται. Η πολιτεία θα επικυρώσει επίσημα και οριστικά το αποτέλεσμα την Τρίτη.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM