Ισπανία: Με τεστ DNA θα εντοπίζεται όποιος ιδιοκτήτης δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες του σκύλου του

Ισπανία: Με τεστ DNA θα εντοπίζεται όποιος ιδιοκτήτης δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες του σκύλου του Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

Η Ταραγόνα, στην βορειοανατολική Ισπανία, σχεδιάζει να κάνει τεστ DNA στα περιττώματα σκύλων προκειμένου να εντοπίζει τους ιδιοκτήτες τους που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των πιστών τους συντρόφων.


Ο δήμος της Ταραγόνα, ο οποίος σύμφωνα με καταμέτρηση έχει περίπου 2.800 σκύλους, θα συνεργαστεί με τοπικό πανεπιστήμιο για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με το DNA σκύλων, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπιστούν οι κάτοχοι κατοικίδιων που αμελούν να κάνουν το καθήκον τους, δήλωσε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser η δημοτική σύμβουλος που είναι υπεύθυνη για τους δημόσιους χώρους της πόλης, Ιβάνα Μαρτίνεθ. Ως εκ τούτου τα περιττώματα που θα βρίσκονται στους δρόμους ή στα πάρκα θα επιτρέπουν να εντοπιστούν τα ίχνη του "δράστη" και επομένως και του κυρίου του και να επιβάλλεται ένα πρόστιμο στον τελευταίο, πρόσθεσε η κα Μαρτίνεθ.

 

"Σήμερα, αν η αστυνομία δεν βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε ποιος παραβαίνει τους κανονισμούς", σημείωσε.


Οι όχι και τόσο ευγενικοί ιδιοκτήτες που θα εντοπίζονται με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιβαρύνονται μόνον με το πρόστιμο, αλλά και με τις δαπάνες που έγιναν για την πραγματοποίηση του τεστ DNA.


Το δημοτικό συμβούλιο της παραθαλάσσιας αυτής πόλης των περίπου 135.000 κατοίκων επιθυμεί να αρχίσει να δημιουργείται αυτή η βάση δεδομένων "το ταχύτερο δυνατό", κατέληξε η Μαρτίνεθ, χωρίς ωστόσο να δώσει στην δημοσιότητα μια ημερομηνία.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM
Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Διεθνή / Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Η Σάρα Μπόρντμαν, η καλλιτέχνιδα πίσω από το επίσημο πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πραγματικά το χειρότερο», λέει ότι οι έντονες αρνητικές αντιδράσεις που έγιναν viral έθεσαν σε κίνδυνο την 41χρονη επιχείρησή της
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Σύμφωνα με τις αγορές όλες οι οικονομίες θα πληγούν σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα από τους δασμούς Τραμπ, αλλά μεγαλύτερο θύμα θα είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία, η οποία κινδυνεύει με ύφεση από έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Άντε και στα δικά μας,αν και δεν το βλέπω...Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να φτιάχνουμε πάρκα όχι για τα παιδιά και τις βόλτες μας,αλλά για να χρησιμεύουν-σχεδόν αποκλειστικά-ως WC σκύλων...Για να μην αναφέρω ολόκληρα πεζοδρόμια απροσπέλαστα απ' τους πεζούς:παίζεις κουτσό για να αποφύγεις τις "νάρκες"!
εχμ...όχι Και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει και αυτό το παραμύθι με το "το πάρκο είναι για τα παιδιά μου, εσείς και οι σκύλοι σας να πάτε στον αγύριστο" γιατί όσο δικαίωμα έχει ένας γονιός να βγάλει το παιδί του στην πλατεία βόλτα άλλο τόσο έχει και ο ιδιοκτήτης κατοικιδίου, με την προϋπόθεση να το κρατάει από το λουρί και να μην αφήνει τα περιττώματα αμάζευτα (ψάξ'το, το λέει ο νόμος περι κατοικιδίων).Προσοχή, δε μιλάμε για τις κούνιες όπου έτσι κι αλλιώς είναι για τα παιδιά και απαγορεύεται δια νόμου η είσοδος κατοικιδίων, αλλά για το πάρκο/πλατεία.Τα πάρκα δεν είναι ούτε μόνο για τα παιδιά και τους γονείς τους, ούτε μόνο για τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους. Είναι για όλους.Το ότι κάποιοι είναι μαλ@κες και αφήνουν το σκύλο τους να κάνει την ανάγκη του χωρίς να τα μαζεύουν μετά δεν είναι χειρότερο από τους πολίτες που πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν. Και οι δύο είναι ασυνείδητοι, ηλίθιοι και πρέπει να πληρώνουν πρόστιμο. Εγώ που βγάζω το σκύλο μου βόλτα κάθε μέρα, έχω βρει από μπουκάλια μπύρας και σακούλες τσιπς μέχρι πάνες (γεμάτες...) και έπιπλα (!!) πεταμένα σε πλατείες.Συμφωνούμε απόλυτα λοιπόν ότι κάτι πρέπει να γίνει με όσους ρυπαίνουν τις πλατείες, αλλά με ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο για τους σκύλους.
Δεκτόν.Και συγγνώμη για τον απότομο τρόπο της απάντησής μου.Καταλαβαίνω αυτό που λες και πίστεψέ με, όλους εμάς που τρέχουμε πίσω από τα σκυλιά μας για να μη λερώσουν πουθενά, μας ενοχλεί ακόμα περισσότερο από εσάς γιατί ΚΑΙ μαζεύουμε του δικού μας ΚΑΙ πατάμε των ασυνείδητων ΚΑΙ τ'ακούμε από πάνω λες και φταίμε...
Τι καλά να γινόταν και εδώ αυτό. Αν και τα τελευταία χρόνια βλέπω όλο και περισσότερουν να μαζέυουν τα περιττώματα των σκύλων τους, υπάρχει πάντα ένα ποσοστό που απλά αδιαφορεί.