Ισραήλ: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους κατά του Νετανιάχου

Ισραήλ: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους κατά του Νετανιάχου Facebook Twitter
Φωτογαφία: Χ
0

Πολύ μεγάλη διαδήλωση το βράδυ του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις του Ισραήλ, όπου χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στο Τελ Αβίβ, διαδηλωτές ζήτησαν διεξαγωγή πρόωρων εκλογών καθώς και την απελευθέρωση των ομήρων που συνεχίζει να κρατά η Χαμάς στη Γάζα. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε άλλες πόλεις, όπως την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα

Μια γυναίκα που είχε πιαστεί όμηρος και αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο μιας συμφωνίας Χαμάς/Ισραήλ και της οποίας ο σύζυγος κρατείται ακόμη στη Γάζα, μίλησε στη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, ζητώντας από τον Νετανιάχου την απελευθέρωση των ομήρων. «Φέρτε τους πίσω!», είπε. Η γυναίκα κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα «ευρεία εντολή» στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων με αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση Παλαιστινίων φυλακισμένων. «Μην γυρίσετε πίσω χωρίς μια συμφωνία, φέρτε πίσω τα αγαπημένα μας πρόσωπα», είπε.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο ynet, ένας πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών, ο Άμος Μάλκα, κάλεσε τον Νετανιάχου να παραιτηθεί. «Η κυβέρνηση θυσιάζει τους ομήρους, απομονώνει το Ισραήλ και ενισχύει τη Χαμάς», ανέφερε σε μια διαδήλωση στην Καισάρεια. Αντίπαλοι της κυβέρνησης σχεδιάζουν μεγάλες διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ από αύριο Κυριακή και τις επόμενες μέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση του Μπέρνι Σάντερς στο Λος Άντζελες με χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ

Διεθνή / Συγκέντρωση του Μπέρνι Σάντερς στο Λος Άντζελες με χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ

Ο Σάντερς, που ψηφίζει με τους Δημοκρατικούς αλλά παραμένει ανεξάρτητος, δίνει στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού κόμματος μια φωνή σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η πολιτική ρευστότητα
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι Φινλανδοί νιώθουν τόσο καλά με τη ζωή τους – Η νέα κατάταξη με τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

Διεθνή / Γιατί οι Φινλανδοί νιώθουν τόσο καλά με τη ζωή τους – Η νέα κατάταξη με τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

Η Φινλανδία και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες συγκαταλέγονται σταθερά μεταξύ των πιο ασφαλών, προοδευτικών και κοινωνικά σταθερών κρατών του πλανήτη
LIFO NEWSROOM